Connect with us

Lajme nga vendi

Durmishi: Policia po pengon komunën e Tetovës, dy ditë para Bajramit policia dërgon ne kontroll teknik kamionët e kompanisë Saubermacher

Published

on

Policia me çdo kusht po mundohet të bllokoj kompaninë e cila bën menaxhimin dhe mbledhjen e mbeturinave, SauberMacher, duke u dhënë dënime me shuma të mëdha për kamionat dhe duke i kushtëzuar për kontrolla të vazhdueshme teknike. Këto kontrolla bëhen me qëllim për të vonuar procesin dhe për të krijuar kaos në qytet. Punët dhe detyrat e Komunës vazhdojnë të kryhen me pengesa të shumta nga ana e policisë, sidomos tani në prag festash.

Komuna e Tetovës theksoi se: “Ky aksion i policisë kundrejt komunës së Tetovës dhe ndërmarrjes po ndodh për çdo ditë pa ndonjë shpjegim dhe qartë duket se tendenca është që të pengojnë punën e komunës e cila vazhdimisht po kujdeset për përmirësimin e gjendjes në qytet dhe krijimin e kushteve më të mira për qytetarët. Publikisht pyesim SPB, me çfarë arsye bëhet kontroll i jashtëzakonshëm ndaj kamionëve të kompanisë kur fare mirë dihet se kontrollet nuk mund të bëhen për çdo ditë ashtu siç i teket policisë. vetëm brenda 20 ditëve kamionët e kësaj ndërmarrje tre herë janë dërguar në kontroll teknik, kurse policia e Tetovës aspak nuk është marrë ose të dërgojë në kontroll teknik automjetet e ndërmarrjeve dhe institucioneve tjera shtetërore që dëshmon se aksioni po ndodh për arsye politike dhe për të dëmtuar Tetovën. “

Poashtu nga Komuna veçojnë faktin se kamionët e kompanisë Saubermaher janë të regjistruar konformë Ligjit dhe të gjithë i plotësojnë kushtet teknike për të vepruar në terren. Andaj ata nuk e shohën të arsyeshme ndërhyrjen aq të shpeshtë të policisë edhe kur nuk është e nevojshme!

Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat