Connect with us

Lajme nga vendi

Një dyzet e pesë vjeçare nga Shkupi hapi dy kompani në Strugë dhe mori kredi të shpejta në emër të punonjësve

Published

on

Një dyzet e pesë vjeçare nga Shkupi ka marrë kallëzim penal nga MPB Ohër për mashtrim të tre personave.

Ajo hapi dy kompani në Strugë dhe lidhi kontrata pune me të dëmtuarit, në emër të të cilëve më pas mori kredi të shpejta dhe paratë i përdori për nevojat e veta.

Siç njofton MPB Ohër, gruaja akuzohet për disa vepra si “mashtrim”, “keqpërdorim i të dhënave personale” dhe “dëmtim dhe qasje të paautorizuar në sistemin kompjuterik”.

MPB Struga tashmë ka bërë kallëzim penal kundër R.S. (45) nga Shkupi.

– Gjatë vitit 2023, duke përdorur identitet të rremë, ka hapur dy kompani në Strugë dhe ka lidhur kontratë pune me tre persona, pas së cilës me qëllim të përfitimit pasuror të kundërligjshëm, duke i mashtruar të dëmtuarit, ka përdorur të dhënat e tyre dhe ka bartur. në emër të tyre aplikim elektronik për kredi të shpejta.

Advertisement

Më pas ajo i ka transferuar paratë e miratuara në një llogari tjetër transaksioni dhe i ka përdorur për nevojat e saj. Në këtë mënyrë i raportuari ka fituar përfitim pasuror të kundërligjshëm prej 319.706 denarë – informon zëdhënësi Stefan Dimoski. TV KOHA

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat