Connect with us

Lajme nga vendi

Seancë solemne me rastin e shënimit të ditës së Komunës së Tetovës

Published

on

Më 3 mars të vitit 1991, u formua këshilli i parë komunal shumëpartiak i komunës së Tetovës, duke i hapur rrugë kështu përfaqësimit qytetar në institucionet lokale .Tre Marsi është një ditë shumë e rëndësishme për qytetarët e Tetovës. Kështu tha kryetari i komunës së Tetovës Bilall Bilall Kasami, në shënimin e ditës së komunës së Tetovës. Kasami më tej u ndal edhe në projektet që janë realizuar në komunën që drejton ai.

“Viti 2023, është viti i realizimit të shumë projekteve madhore jo vetëm në infrastrukturë, por edhe në arsim, kulturë dhe në sferat tjera. Për një vit janë bërë shumë punë, por do të ndalemi vetëm tek projektet më madhore duke nisur me rikonstruimin e rrugës në fshatin Vicë një segment shumë i rëndësishëm për banorët e malësisë, pastaj hapja e bulevardit ‘Bllagoja Toska’, e cila për vite të tëra ishte lënë në harresë dhe për një vit ne arritëm ta përfundojmë tërësisht. Një projekt tjetër që i takon infrastrukturës është vazhdimi i bulevardit ‘Vidoja Smilevski Bato’, që depërton deri në fshatin Poroj dhe ky bulevard këtë vit do të jetë i përfunduar dhe në shërbim të qytetarëve”, deklaroi kryetari i komunës së Tetovës Bilall Kasami.

Ai është ndalur edhe tek projekti më i madh që është duhet të realizohet në komunën e Tetovës.

“Investimet në infrastrukturën rrugore, instalimet nëntokësore dhe rregullimi i kanalizimeve fekale e atmosferike konfirmojnë përkushtimin dhe angazhimin tonë. Përfituam projektin për ndërtimin e kanalizimit fekal në fshatrat Poroj, Xhepçisht, Reçicë e Vogël dhe Reçicë e Madhe, Falishtë si dhe një pjesë të qytetit një projekt që arrin në 40 milion euro mjete të siguruara nga institucionet ndërkombëtare si dhe shumë projekte të tjera infrastrukturore. Gjatë vitit 2023 brenda kësaj periudhe kemi investuar në përmirësimin e kushteve për mbarëvajtje të procesit mësimor me të gjitha parametrat dhe standardet që i nënkupton mësimi modern dhe kualitativ. Shumë klube dhe sportistë kanë marr mbështetjen e komunës për të realizuar projektet e tyre në afirmimin e vlerave sportive tek të rinjtë tanë”, theksoi Kasami.

Ai është shprehur se sot kemi një komunë të konsoliduar, transparente, të zhvilluar, të hapur për të gjithë qytetarët pa marrë parasysh përkatësinë e tyre etnike dhe religjioze. “Tashmë hyjmë në një fazë të re, në një periudhë ku ne duhet të gjithë së bashku të angazhohemi dhe të jemi më të përkushtuar për të ndryshuar një herë e përgjithmonë pamjen e Tetovës, ta bëjmë një qytet më bashkëkohor me kushte më solide dhe më të sigurt për të gjithë ne”, nënvizoi Kasami.

Advertisement

Me këtë rast, në seancën solemne, janë ndarë edhe mirënjohje për veteranët e arsimit, për nxënësit më të dalluar, sportistët, klubet si dhe personalitete të ndryshme që kanë kontribuar në afirmimin e komunës së Tetovës.Tetova Expres

Lajme nga vendi

MPB: 188 gjoba në Shkup, 17 vozitës pa patentë shoferi

Published

on

Sektori për Punë të Brendshme-Shkup gjatë ditës së djeshme (15.04.2024) ka vazhduar me kontrolle të shtuara në trafik me çrrastë vetëm në territorin e qytetit të Shkupit janë shqiptuar gjithsej 188 gjoba, nga të cilat 25 për tejkalim të shpejtësisë, 17 për drejtim të automjetit pa patentë shoferi, shtatë sanksione për kalim në semafor të kuq, katër gjoba për drejtim të automjetit nën ndikimin e alkoolit.

“Kontrollet në komunikacion do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim. Apelojmë tek qytetarët që të respektojnë rregullat e komunikacionit në mënyrë që të rrisim sigurinë në komunikacion dhe së bashku të kontribuojmë për rrugë më të sigurta”, thuhet në njoftimin e MPB-së.

Continue Reading

Lajme nga vendi

CIVIL me kritika: Mos abuzoni fëmijët për fushatë zgjedhore! Duhet të ndalohet menjëherë

Published

on

Abuzimi politik i fëmijëve është i ndaluar me ligj! Sipas nenit 12, paragrafi 4 i Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve: “Ndalohet keqpërdorimi i fëmijëve për shkak të organizimit dhe veprimit politik apo fetar”.

Ekipi monitorues i CIVIL-it ka konstatuar më shumë raste të keqtrajtimit të fëmijëve dhe të miturve gjatë fushatës zgjedhore sesa pothuajse të gjithë kandidatët në garën për president të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Abuzimi politik i fëmijëve është i ndaluar me ligj! Sipas nenit 12, paragrafi 4 i Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve:

“Abuzimi i fëmijëve për shkak të organizimit dhe veprimit politik apo fetar është i ndaluar”.

CIVIL u kujton partive politike, prindërve, mediave dhe institucioneve se çdo fëmijë, pa përjashtim, ka të drejtën për një jetë dinjitoze dhe të gëzojë të gjitha të drejtat e përcaktuara në Deklaratën e të Drejtave të Fëmijëve dhe Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve. Ata kanë të drejtën e një fëmijërie të pakujdesshme, të lirë nga ngjarjet e përditshme politike.

Advertisement

Vendi i fëmijëve është jashtë politikës! Partitë politike dhe mbështetësit e tyre duhet të kontribuojnë në mbrojtjen e fëmijëve dhe jo në abuzimin e tyre politik. Shteti dhe institucionet kanë detyrimin t’u sigurojnë fëmijëve zhvillim fizik, mendor, shpirtëror, moral dhe social, një mënyrë jetese të shëndetshme dhe normale në kushte lirie dhe dinjiteti!

CIVIL në vazhdimësi alarmon opinionin, institucionet, partitë politike dhe mediat për abuzimin e fëmijëve për qëllime politike dhe kërkon nga institucionet që të sanksionojnë të gjithë ata që në çfarëdo mënyre i përfshijnë fëmijët në politikë.

CIVIL kërkon nga institucionet që të marrin sanksione vendimtare ndaj kujtdo që përpiqet të vendosë fëmijët dhe të miturit në listën e tyre të aktiviteteve. Thjesht duhet të ndalet, menjëherë!

Continue Reading

Lajme nga vendi

Kalendari i imunizimit/ Demiri: Qytetarët t`i marrin vaksinat e nevojshme!

Published

on

Kalendari për imunizimin e rregullt është përditësuar me vaksinën nëntëvalente HPV-Gardasil 9, e cila pas një muaji do të jetë në pikat e vaksinimit. Krahas faktit që po kalojmë nga një vaksinë katërvalente në një vaksinë nëntëvalente për HPV-në, risia e këtij viti është se do të jetë e disponueshme edhe për djemtë, deklaroi sot në një konferencë për media ministri i Shëndetësisë , Ilir Demiri. Ai theksoi se kjo vaksinë do të ofrojë parandalim më të mirë të infeksioneve nga virusi papilloma humane (HPV), lezionet prekanceroze, si kanceri i qafës së mitrës. Ministri Demiri, apeloi deri tek qytetarët që të pranojnë të gjitha vaksinat enevojshme, sepse siç tha, më mirë të bëhet parandalim, se sa kurim.Duke folur për vaksinimin, Demiri tha se planifikon të kërkojë ndryshime ligjore të cilat do të ndalonin regjistrimin në shkoll të fëmijëve të pavaksinuar.

“Megjithatë, nuk ka ligj që do të sanksiononte prindërit, të cilët nuk i vaksinojnë fëmijët e tyre. Këtu është kontradikta. 09:32 Prandaj, shfrytëzoj çdo mundësi që kam që t’u bëj thirrje që t’i vaksinojnë fëmijët e tyre. Shpresoj që pas zgjedhjeve do të përgatitit ndonjë kornizë ligjore që do të mundësojë sanksionimin e prindërvëe që nuk vaksinojnë fëmijët”, tha Ilir Demiri.

Continue Reading

Më të lexuarat