Connect with us

Lajme nga vendi

Policia apelon që qytetarët të festojnë në mënyrë dinjitoze

Published

on

Festat e fundvitit Tetovën e gjejnë në një atmosferë të zymtë.Pak organizime për festat e fundvitit dhe shumë komunikacion I dendur.Ndonëse rrugët janë përplot me makina, sidomos me ardhjen e një pjese të mërgimtarëve në vendnlindje, megjithatë nuk vërehet gjallëri e madhe. Por,për natën e ndrimit të motmoteve, ata që do të kujdesen për sigurinë publike dhe sigurinë në komunikacion janë pjesëtarët e policisë. Ata do të duhet të përballen me përdorimin enorm të mjetete piroteknike në pjesët kryesore të qytetit.Duke patur parasysh përvojën e viteve të kaluara, kur shumë qytetarë kanë përfunduar me lëndime si pasojë e përdorimin të mjeteve piroteknike, policia apelon për më shumë kujdes, me qëllim që nata e vitit të ri të shënohet në atmosferë festive. Policia kërkon që qytetarët të festojnë në mënyrë dinjitoze qoftë me miq qoftë me familjarë qoftë në ambiente të hapura.

Problem tjetër dhe përvojë e hidhur nga vitet e kaluara është përdorimi i tepruar I alkoolit.Shumë qytetarë, duke konsumuar alkool, pastaj edhe drejtojnë automjetet e tyre që paraqet shkelje të rregullave në trafikun rrugor, por edhe rrezik për jetën e tij dhe të pjesëmarrësve tjerë në komunikacion.Në këtë drejtim qytetarëve u kërkohet që të jenë të kujdesshëm dhe mos përdorin alkool.

Nga policia e Tetovës, kërkojnë që vozitësit të jenë më të vëmendshëm nëse vendosin që të udhëtojnë për në pikat turistike si në Kodrën e Diellit dhe për Mavrovë.Zakonisht, për në këta akse rrugore krijohet kaos i madh dhe ndodhin edhe aksidente, duke patur parasysh se mund të paraqiten edhe ngrica në rrugë për shkak të temperaturave të ulta por edhe për shkak të dukshmërisë së vogël si pasojë e mjellugës.TV KOHA

 

Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat