Connect with us

Lajme nga vendi

ASH thirrje MPB-së të ndalojë dhe të hetojë dhunën e “Tigrave” ndaj të rinjve shqiptarë

Published

on

Aleanca për Shqiptarët kanë reaguar ndaj dhunës së shkaktuar nga njësiti “Tigrat” ndaj disa të rinjve shqiptarë në Shkup, e duke u shkaktuar lëndime të rënda trupore, informon Zhurnal.

Nga kjo parti shprehen se këto keqtrajtime përsëriten vazhdimisht dhe askush nuk jep sqarim për to. Madje siç thonë, disa raste as nuk shënohen në buletinin ditor policor. ASH thotë se njësiti “Tigrat” lëre që është i pakapshëm për punësimin e shqiptarëve, por tani bëhet edhe i pakapshëm për to.

“Ftojmë publikisht ministrin e Punëve të Brendshme, Oliver Spasovskin, zëvendësin e tij Nazim Bushin, si dhe Sektorin për kontroll të brendshëm në MPB që fillimisht të marrin masa për të parandaluar këtë sjellje të dhunshme të policisë, e më pas t’i zbardhin rastet e regjistruara deri më tani,ë dhe t’i sanksionojnë policët që kanë përdorur këto metoda të dhunshme.

Aleanca për Shqiptarët dënon ashpër këtë sjellje të policisë dhe sigurojmë se për këtë dukuri do t’i njoftojmë të gjithë organizmat ndërkombëtarë. Policia duhet të jetë aty për t’i mbrojtur dhe jo për t’i frikësuar e dhunuar qytetarët”, thonë nga ASH./Zhurnal.mk

Advertisement

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat