Connect with us

Lajme nga vendi

Pushuesit në Strugë dhe Ohër ndjehen të rrezikuar nga mjetet lundruese

Published

on

Në liqenin e Ohrit lëvizin shumë skuterë dhe motoskafë, të cilët paraqesin rrezik për jetën e pushuesve. Shpesh disa objekte lundruese vozisin afër pjesës ku notojnë turistët.

Një pushuese nga Shkupi thotë se, duke notuar, për pak i ka shpëtuar lëndimit.

“Ishte gjysmë metra afër kokës, e pash duke ardhur, i bëra me dorë, por vinte drejt meje. U tërhoqa. Ja, kaq distancë kishte. Ende kam stres…”, thotë një turiste nga Shkupi.

Në atë moment, rreth asaj ka pasur edhe notues të tjerë.

“Rreth meje kishte shumë njerëz dhe fëmijë. Si të reagojmë? Kjo s’është mirë…”, shprehet një turiste tjetër.

Advertisement

“Siç e pashë, i drejtojnë fëmijë. Prandaj, njerëzit u ngritën dhe thanë: Çfarë është kjo, do të shkaktojnë fatkeqësi. Nuk guxon të lejohet kjo”, thotë një pushues nga Zelanda e Re.

Rreziqe të ngjashme ka edhe në anën e liqenit të Ohrit. Turistët kërkojnë kontrolle më të mëdha.

“Po, kishte. Në plazhin e qytetit, Saraishte. Ishin 150-200 metra larg plazhit. A ka nevojë për më shumë kontroll? Po, sepse ndodhin aksidente të mëdha, me pasoja fatale dhe duhet bërë ajo. Nga ora 9 duhet të ndalohet deri në mbrëmje në orën 20”, thotë një turist në Ohër.

“Po, ka. Ne ishim edhe në Shën Naum. Dhe ka mjaft anije, moto-skafe. Ku vozisin më shumë? Në pjesën më të cekët dhe në mes ujit të cekët dhe të thellë”, thekson një turist tjetër.

Nga Kapedania e porteve thonë se deri tani janë shqiptuar 25 sanksione. Bëhej fjalë për mjete lundruese të paregjistruara, të cilat nuk kishin leje përkatëse ndërsa mjetet lundruese drejtoheshin kur nuk guxonin, që është nga ora 11:00 deri në 19:00. Ndaj personave të kapur tashmë është bërë kallëzim përkatës.

Advertisement

“Janë shqiptuar dënime. Në këto momente po zhvillohen gjykime ndaj 25 autorëve. Disa pozicione në liqenin e Ohrit i nënshtrohen përdorimit të skuterëve gjatë kohës së kufizuar nga ora 11:00 deri në orën 19:00… Pak ditë më parë, një drejtues skuteri, i cili u afrua aq afër plazhit, duke shkaktuar rrezik për plazhin e Saraishtes, u sanksionua rëndë. Në Strugë kemi disa gjoba në plazhin e meshkujve dhe femrave…”, tha Goran Ustianoski- kapedan i porteve.

Gjobat variojnë nga 200 deri në 400 euro në varësi të peshës së kundërvajtjes.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat