Connect with us

Lajme nga vendi

Një fëmijë u zhduk nga një kopsht në Autokomandë, prindërit kërkojnë masa disiplinore për përgjegjësit

Published

on

Në një letër të hapur për publikun, një grup prindërish nga Kopshti “Detska radost” në Autokomandë pohojnë se në objektin “Temjanushka” nga e njëjta lagje është zhdukur një fëmijë nga moskujdesi i kujdestarit dhe pasi e kanë gjetur në. lagjes, nënës së tij beqare iu ofrua të paguante një tarifë mujore më të ulët për të heshtur.

“Përkatësisht, me datë 20.06.2023, në objektin Temjanushka te kopshti “Detska radost” në Autokomandë, një fëmijë nga grupi i dytë i çerdhes është larguar nga objekti i kopshtit për shkak të mungesës së shpejtësisë dhe pakujdesisë së punonjëses dhe pas. duke kërkuar për disa kohë, e njëjta u gjet.
Punonjësja në kopshtin R.P. nga grupi i të cilit ka ikur fëmija, drejtoresha Aneta Petrovska ka marrë vetëm vërejtje verbale si masë.

Nëna e fëmijës, e cila është një nënë beqare, është nën presion që të mos e shpallë rastin në publik dhe i është ofruar një pagesë mujore më e ulët dhe si masë shtesë, fëmija është transferuar në një klon tjetër të kopshtit. “, nënvizohej letra.

Prindërit paralajmërojnë se siguria e fëmijëve të tyre është në pikëpyetje dhe në takimin ku morën pjesë prindër të 116 fëmijëve u nxorën përfundime.

“Kërkojmë që Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, në kompetencë të së cilës tani është kopshti ‘Detska radost’, menjëherë dhe pa vonesë ta shkarkojë drejtoreshën Aneta Petrovska. Kërkojmë fillimin e procedurës disiplinore për përcaktimin e përgjegjësisë së punonjëses në kopshtin R.P. nga grupi i të cilit fëmija është larguar me sukses nga objekti i kopshtit gjatë qëndrimit në të.

Advertisement

Si prindër i apeluam ministres Trençevska që të mos i heqë përgjegjësitë komunës, pikërisht për këto arsye. Dikush që nuk e di se ku ndodhet kopshti në Autokomandë, nuk mund të kujdeset për mbrojtjen e fëmijëve tanë më mirë se ai që ne si popull e kemi zgjedhur kryetar bashkie.

Presim dhe kërkojmë që kryetari i komunës së Gazi Babës, Boban Stefkovski, t’i përkrah kërkesat tona dhe të mos e largojë sepse nuk ka përgjegjësi të drejtpërdrejtë për çerdhen.

Gota është e tejmbushur. Nëse ministrja, e cila në të kaluarën ka treguar se është e paprekshme dhe ndihet e fuqishme për shkak të fuqisë që zotëron, kësaj here do të mbetet e shurdhër ndaj kërkesave tona, do të vijojnë masat dhe hapat konkretë të ndërmarrë nga ne.

I bëjmë thirrje edhe kryeministrit Dimitar Kovaçevski, i cili është prind, që të paktën për një moment të vihet në anën tonë dhe të mendojë se si ndihemi kur i lamë në kopsht sot në mëngjes dhe nuk e dimë si dhe nëse do t’i kthejë”, thuhet në letrën e prindërve nga “Detska Radost” në Autokomandë të Shkupit. /makfax

Advertisement
Advertisement

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat