Connect with us

Lajme nga vendi

Punonjësit e Drejtorisë doganore kërkojnë të drejtën për kompensim prej 30 %, Ministria e Financave i ka siguruar vetes rritje të pagave do mbyllin kufijt nëse kërkesa e tyre nuk plotësohet

Published

on

Punonjësit e Drejtorisë doganore të premten nga ora 12 do të mbajnë protestë paralajmëruese me kërkesë që të fillojë t’u jepet një kompensim prej 30 për qind, të cilin me ligj u takon me vite, por nuk po e marrin. Sindikata e Sindikatave u ankua në konferencën e sotme për media se Ministria e Financave i ka siguruar vetes rritje të pagave prej 30 për qind, ndërsa punonjësve të Drejtorisë doganore nuk u paguhet kompensimi.

“Siç kemi paralajmëruar në protestën e 1 majit se do të kemi një verë të nxehtë sindikale, tashmë ka filluar të realizohet. Të premten nga ora 12:00 deri në 12:30 është paralajmëruar protestë në Drejtorinë doganore. Punonjësit e Drejtorisë doganore kanë vite që kanë të drejtë për kompensim prej 30 për qind, por nuk e marrin atë shtesë dhe ministri i Financave ka siguruar rritje të pagave prej 30 për qind në Ministrinë e Financave dhe në institucionet tjera. Prandaj vendosëm të bëjmë një protestë paralajmëruese, për të kërkuar pagesën e shtesës së pagës për punonjësit e Drejtorisë doganore, të cilët çdo vit mbushin buxhetin me mbi 51 për qind. E dimë që ka një drejtor të ri, presim të vijë, presim pritjen, të shohim nëse do të na dëgjojë. Ne nuk heqim dorë nga kërkesa dhe nuk na intereson nëse ka drejtor të ri apo të vjetër”, thonë nga Sindikata.

Nga atje thonë se nëse drejtori i ri Stefan Bogoev, i cili dje është emëruar në pozitën në Drejtorinë doganore, nuk u bindet, pikat kufitare do të mbyllen.

“Nëse nuk na dëgjojnë protestat do të radikalizohen, ne po mendojmë mbylljen e pikave kufitare”, shtuan nga Sindikata./sdk.mk/ përcjell /TV KOHA /

Advertisement

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat