Connect with us

Lajme nga vendi

AUV Maqedoni: Për shkak të rrezikut të mundshëm për shëndetin, tërhiqen nga tregu një grup produktesh nga bambuja

Published

on

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka tërhequr një grup produktesh bambuje nga tregu i Maqedonisë, për shkak të rrezikut të mundshëm për shëndetin e njerëzve.

Prodhues i këtyre pjatave dhe kupave është DOREL nga Franca, ndërsa importues në Maqedoni është “BEBE HOME VIB DOOEL” nga Shkupi. Arsyeja e tërheqjes është pasiguria e grupit të produktit.

“Njoftojmë konsumatorët se në bazë të një njoftimi të marrë nëpërmjet sistemit RASSF (me numer 2023.00120) dhe pas kontrollit po tërheqim nga tregu produktet e pasigurta: pjata bambu, kupa bambu, pjata te thella, pjata me ndarje dhe sete. Arsyeja e tërheqjes janë produkte të pasigurta të bëra nga fibra bambuje, me rrezik potencial për shëndetin e njeriut. Importues në RMV: BEBE HOME VIB DOOEL, ul. Rampo Levkata nr.6 Shkup, prodhues – DOREL Francë. Konsumatorët e fundit që kanë blerë produktet e mësipërme nuk duhet t’i përdorin ose t’i kthejnë ato në vendin ku janë blerë”, njoftojnë nga AUV.

Ndryshe, vitet e fundit popullariteti i produkteve të bambusë është përhapur tek prindërit, të cilët janë në kërkim të një materiali të qëndrueshëm dhe gjithnjë e më shumë po zgjedhin enët e tavolinës për fëmijë nga ky bar i gjatë, shpjegojnë ekspertët botërorë.

Bambuja mund të rritet dhe korret pa shkaktuar dëme të mëdha në mjedis – vazot e bambusë janë të lehta, praktikisht të pathyeshme dhe të disponueshme në dizajne shumëngjyrëshe. Në tregti ka një gamë të gjerë produktesh bambuje me motive argëtuese për fëmijë.

Advertisement
Advertisement

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat