Connect with us

Lajme nga vendi

Promovohet libri “Nëpër stinët e kohës” e autores Merita Abazi

Published

on

Shoqata e Shkrimtarëve Oeneum me seli në Tetovë në bashkëpunim me Bibliotekën Universitare Maks van der Shtul organizoi promovimin e librit “Nëpër stinët e kohës” nga autorja, Merita Abazi. Ngjarja u mbajt në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, ku kishte një numër të madh të dashamirësve të librit, studentëve dhe mysafirë tjerë.Libri “Nëpër stinët e kohës” është një vepër që ngërthen brenda saj një mozaik të pasur të përvojave njerëzore, duke u fokusuar në reflektimet mbi kalimin e kohës dhe ndjenjat që na përshkojnë gjatë stinëve të ndryshme të jetës. Autorja me një stil të veçantë dhe të ndjeshëm, ka arritur të kapë thelbin e përvojave njerëzore dhe t’i paraqesë ato në një mënyrë që flet drejtpërdrejtë zemrës së lexuesit. Mes tjerash, autorja ndau me të pranishmit frymëzimin dhe procesin krijues pas librit të saj, duke theksuar se çdo faqe e kësaj vepre është një pasqyrë e jetës dhe e ndjenjave të përjetuara. Ajo shprehu mirënjohjen e saj të thellë për Shoqatën OENEUM dhe për të gjithë ata që e mbështetën në rrugëtimin e saj letrar.Deklaraa Përfaqësuesi i Shoqatës së Shkrimtarëve OENEUM theksoi rëndësinë e promovimit të veprave letrare si “Nëpër stinët e kohës” dhe rolin e shkrimtarëve në pasurimin e kulturës dhe edukimit shoqëror. Ai falënderoi gjithashtu Bibliotekën Universitare Max van der Stoel për mikpritjen dhe mbështetjen e vazhdueshme ndaj aktiviteteve kulturore.Promovimi i “Nëpër Stinët e Kohës” u përmbyll me një sesion nënshkrimesh, ku lexuesit patën mundësinë të marrin një kopje të personalizuar të librit dhe të bisedojnë personalisht me autoren.Ky aktivitet i pasur me kulturë dhe emocion tregoi edhe një herë se Tetova mbetet një qendër e rëndësishme e zhvillimit letrar dhe intelektual, duke falënderuar përpjekjet e organizatave dhe institucioneve si Shoqata e Shkrimtarëve OENEUM dhe Biblioteka Universitare Max van der Stoel.TV KOHA

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat