Connect with us

Lajme nga vendi

Mungojnë inspektorët për kontroll të ushqimit

Published

on

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka nevojë për të paktën 40 inspektorë të rinj me qëllim që të sigurohet garanci më e madhe e ushqimit në treg. Drejtori i Agjencisë së Ushqimeve dhe Veterinarisë, Nikollçe Babovski tha se nga Qeveria e re do të kërkohen punësime të reja.

“Ka megjithatë numri I inspektorëve gjithmonë mundet dhe duhet të jetë më i lartë, me këtë sigurojmë garanci, akoma më të madhe për atë që është në treg. Momentalisht kemi rreth 180 inspektorë për të gjitha repartet, domethënë në përgjithësi…. Na duhen të paktën edhe 40 inspektorë”, tha Nikollçe Babovski, drejtor i Agjencisë së ushqimeve dhe veterinarisë.

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë siguron këmbëngul se qytetarët në Maqedoninë e Veriut konsumojnë ushqim të sigurt, duke nënvizuar se në vetëm 5 muaj janë realizuar rreth 22 mijë kontrolle inspektuese.

“Po ne konsumojmë ushqim të sigurt, cilësinë e ushqimit e konfirmojnë prodhuesit ose përpunuesit ata që janë të obliguar për këtë dhe vetë numri I inspektimeve që ua thash tregon se vërtetë inspektorët tonë me ndërgjegje e kryejnë punën”, deklaroi Nikollçe Babovski, drejtor i Agjencisë së ushqimeve dhe veterinarisë.

Babovski thotë se në botë më shumë se 600 milion njerëz në vit sëmuren prej ushqimit të pasigurt, jo të duhur dhe të parregullt, ndërsa rreth 420 milion njerëz në vit vdesin si pasojë e ushqimit të pasigurt. /Alsat.mk

Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat