Connect with us

Lajme nga vendi

KShPK: ndalohet përdorimi i veturave zyrtare gjatë fushatave zgjedhore

Published

on

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KShPK) bëri të ditur detyrimin e ligjshëm për shfrytëzimin e hapësirave të zyrave, pajisjeve të zyrës dhe automjeteve zyrtare të organeve shtetërore gjatë fushatave zgjedhore në Maqedoninë e Veriut. Kjo veprimtari është në përputhje me paragrafin 1 të Kodit Zgjedhor, i cili ndalon përdorimin e këtyre burimeve për qëllime të fushatës zgjedhore, me përjashtim të personave të cilëve u përcaktohen rregulloret e veçanta për mbrojtjen e personit të referuar.

Me fokus të veçantë, njoftimi i Komisionit Kundër Korrupsionit u përmbajt dispozitave të Dekretit për personat dhe objektet që sigurohen, i cili përcakton llojet e masave dhe aktiviteteve të sigurisë për personat dhe objektet e rëndësishme. Ky dekret paraqet një rregullim të detajuar për të mbrojtur funksionarët kyçë të shtetit dhe objektet shtetërore gjatë periudhave të rrezikshme të fushatave zgjedhore.

Ato theksuan se persona si Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministrat, si dhe drejtorë të agjencive kyçe të sigurisë janë subjekt i këtyre masave të sigurisë. Kjo tregon një përkushtim të qeverisë për të garantuar integritetin dhe sigurinë e procesit zgjedhor.

Nënvizojmë se zgjedhjet për Presidentin e Republikës së Veriut të vitit 2024 dhe zgjedhjet për deputetë në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut janë në vijim nga data 04.04.2024 deri në 05.06.2024. Kjo është periudha e caktuar për zbatimin e këtij ligji për përdorimin e hapësirave zyrtare gjatë këtyre proceseve zgjedhore.

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat