Connect with us

Lajme nga vendi

Korridoret 8 dhe 10 D/ Spiroski: Kontrata ka klauzolë konfidencialiteti!

Published

on

“Kontrata me Bechtel-in dhe Enka-n megjithatë ka disa modifikime, por ka edhe një klauzolë konfidencialiteti pra pika 1-12, ku thuhet se asnjë e dhënë nuk mund të publikohet pa pëlqimin e kontraktorit”. Këtë e ka deklaruar në një intervistë për gazetën “Nezavisen”, Darko Spiroski – kreu i “IRD Engineering” në Maqedoninë e Veriut, kompania që do të mbikëqyrë ndërtimin e autostradave të korridoreve 8 dhe 10d.

“Kontrata me Bechtel-in dhe Enka-n megjithatë ka disa modifikime, por ka edhe një klauzolë konfidencialiteti, pra pika 1-12, ku thuhet se asnjë e dhënë nuk mund të publikohet pa pëlqimin e kontraktorit. Kështu që unë nuk mund të flas për detajet e kontratës, por në përgjithësi në konferenca për shtyp dhe ministri i Transportit dhe drejtori i ndërmarrjes publike kanë thënë – ky është FIDIC i kuq i modifikuar. Do të thotë ekzekutimi, pra kur punon kontraktori do të maten sasitë. Puna jonë (IRD) është të matim gjatësinë e rrugëve si dhe të kontrollojmë cilësinë e punimeve të kryera”, ka deklaruar mes tjerash në intervistë Spiroski.

Ai thekson se për ndërtimin e korridoreve 8 dhe 10D ka një studim fizibiliteti, dhe se e njëjta është përgatitur nga Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit.

“Në bazë të atij studimi fizibiliteti, i cili është rishikuar edhe nga “Grant Thorton” (tani flas në emër të investitorit), është marrë vendimi për të vazhduar më tej me niveli i dimensionimit të infrastrukturës, pra ndërtimi i autostradës. Pra, studimi është baza për marrjen e një vendimi për investim. Sa i përket kontratës që është lidhur, ekzistojnë dy lloje të kontratave – njëra është FIDIC e kuqe dhe tjetra FIDIC e verdhë”, thekson Spiroski.zhurnal.mk

Advertisement

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat