Connect with us

Lajme nga vendi

Nexhat Kurt u emërua drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni

Published

on

TAV Maqedoni, filial i TAV Aeroporteve, e emëroi Nexhati Kurt drejtor të ri të përgjithshëm, nga data 1 e këtij muaji. Metin Batak u largua nga pozita e drejtorit të përgjithshëm dhe do të emërohet anëtar i Këshillit ekzekutiv të kompanisë TAV Tunizi, e cila menaxhon me aeroportet Enfida Hamamet dhe Monastir.

Kurt punon në sektorin e aviacionit 23 vite, ndërkaq që nga hyrja e TAV-it në tregun e vendit tonë, është pjesë e menaxhmentit të lartë të TAV Maqedoni. Në deklaratë me shkrim e falënderon drejtorin e deritnaishëm Batak për kontributin në udhëheqje gjatë viteve të kaluara, duke cekur se bashkarisht i kanë udhëhequr aeroportin e Shkupit dhe të Ohrit gjatë “stuhisë” më të madhe për aviacionin – krizës me Kovid-19.

“Bashkëpunuam ngushtë dhe përballemi me çdo sfidë, duke i bërë përpjekjet tona më të mëdha për rikuperim të komunikacionit të udhëtarëve, duke e mbajtur motivacionin e të punësuarve në nivel të lartë në mënyrë që ta mirëmbajmë modelin tonë të biznesit. Tani, derisa lëvizim nëpër valën e rritjes së komunikacionit të udhëtarëve, kolegët e mi dhe unë do të bëjmë përpjekje maksimale që të vazhdohet ky trend, posaçërisht tani pas periudhës së ndryshimeve pas pandemisë. Si asnjëherë më parë, jemi të fikusuar të vazhdojmë, përmirësojmë dhe t’i japim prioritet përvojës së udhëtarëve nga dy aeroportet tona derisa shohim drejt së ardhmes dhe i definojmë qëllimet tona të cialt dëshirojmë t’i arrijmë. Edhe më tutje do t’i zhvillojmë aeroportet në Shkup dhe Ohër, duke i shndërruar në qendra të Ballkanit. Me përvojat tona shumëvjepare personale në menaxhim me aeroportet dhe njohuritë dhe shkathtësitë në nivel ndërkombëtar të kompanisë sonë amë – TAV Aeroportet, do t’i ndjekim trendet botërore të aviacionit, do të zhvillojmë projekte të reja dhe do të vazhdojmë t’u shërbejmë klientëve tanë në mënyrën më të mirë të mundshme”, thotë Kurt.

Kurt me prejardhje është turk, i lindur në Gjermani. Pas përfundimit të arsimit të mesëm, e vazhdoi arsimin e lartë të studimeve për turizëm dhe menaxhment hotelierik në Universitetin Tekirdag në Turqi. Diplomoi shkenca politike dhe diplomaci në Universitetin amerikan të Evropës në Shkup. Për momentin, viziton studime MBA për menaxhment të aviacionit në Universitetin Danub në Krems, Austri. Ai është profesionist ti diplomuar për menaxhim me aeroporte dhe është bartës i titullit Profesionist për operacione të aeroporteve – (IAP – Airport Operations Proffesional) miratuar nga ISAO – Organizata ndërkombëtare për aviacion civil dhe nga ACI – Këshilli ndërkombëtar i aeroporteve. Krahas gjuhës turke, si gjuhë amtare, flet edhe anglisht dhe gjermanisht.

Batak, gjithashtu në deklaratë me shkrim thekson se gjatë mandatit të tij në TAV Maqedoni, së bashku me tërë ekipin menaxhues, arritën sukses të madh me rritje të trefishtë të numrit të udhëtarëve në dy aeroportet e vendit, në periudhën prej vitit 2010 deri në vitin 2019.

Advertisement

TAV Maqedoni, operatori i aeroporteve i Aeroportit ndërkombëtar Shkup dhe Aeroportit Shën Apostoli Pal Ohër, i përfundoi katër muajt e parë të këtij viti me 753 377 udhëtarë në dy aeroportet e vendit, që është rritje për 44 për qind në krahasim me periudhën e njejtë të vitit 2022, ndërsa 8 për qind në krahasim em vitin 2019, i cili llogaritet si referent. Në të njejtën kohë, numri i fluturimeve në dy aeroportet është 6.010, me rritje vjetore prej 35 për qind dhe 4 për qind në raport me vitin 2019.

Advertisement

Lajme nga vendi

Njëmbëdhjetë persona në kontakt me të punësuaren e hospitalizuar në Klinikën infektive nën mbikëqyrje 14-të ditore

Published

on

Njëmbëdhjetë persona në kontakt me një të punësuare të shtruar në Klinikën infektive janë nën mbikëqyrje 14-të ditore, pasi ajo është diagnostikuar me ethe hemorragjike krimea kongo, informoi sot Renata Mlladenovska, drejtore e Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor (ISHSSH).

“Pas marrjes së informacionit nga Instituti për Shëndet Publik, të njëjtën ditë, pra më 5 gusht, ekip i epidemiologëve nga Qendra për Shëndet Publik – Shkup, ka kryer kontroll epidemiologjik, janë bërë anketa dhe kontakte. Informacioni është ndarë dhe me ISHSSH-në dhe si institucion lëshuam edhe 11 zgjidhje, ato janë kontakte të tashmë pacientes së shtruar e cila është edhe e punësuar në Klinikën infektive. Ato 11 kontakte do të jenë nën mbikëqyrje shëndetësore 14-ditore”, tha Mlladenovska.

Ajo sqaroi se çfarë nënkupton mbikëqyrja shëndetësore.

“Pacientja, përkatësisht kontaktet do të duhet të paraqiten dhe të jenë në kontakt të vazhdueshëm me epidemiologun kujdestar nga Qendra për Shëndet Publik – Shkup, nuk është izolim klasik, megjithatë nuk duhet të kenë kontakt me të tjerët – nëse është familja e ngushtë, thjesht të durojnë këto 14 ditë që të mos përhapet ky infeksion dhe shpresoj që ky të jetë rasti i fundit. Sa u përket 29 kontakteve të mëparshme, nga ato 29 kontakte, një është konfirmuar si rast, kemi mbikëqyrje shëndetësore, vendime të marra për 40 persona”, ka thënë Mlladenovska.

E pyetur nëse këta 11 kontakte janë të gjithë nga Klinika infektive apo familja, ajo sqaroi se nga këta 11, dhjetë persona janë nga familja e ngushtë e pacientes dhe një kontakt është e një kolege të saj poashtu nga Klinika infektive.

Advertisement

Më herët, kryetari i Komisionit për Sëmundje Infektive, Zllate Mehmedoviq, tha për MIA-n se Komisioni absolutisht qëndron prapa asaj që është bërë nga Instituti i Shëndetit Publik, masat e ndërmarra dhe rekomandimet që jepen.

Nga ajo që kanë parë, shtoi ai, rasti i parë është rast i infektimit të drejtpërdrejtë, ndërsa i dyti me gjasë është gjatë transmetimit përmes gjakut të kontaminuar.

Në rastin e parë të infeksionit të drejtpërdrejtë ndërroi jetë një paciente 27-vjeçare, pas infektimit nga pickimi i rriqrës.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Dogana e Maqedonisë ka konfiskuar fletobligacione në vlerë 92 milionë dollarë nga një shtetas i Turqisë

Published

on

Drejtori i Doganave, Stefan Bogoev në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp njoftoi se Doganat e Maqedonisë së Veriut kanë konfiskuar fletobligacione në vlerë të 92 milionë dollarëve, shkruan TV21. Bogoev tha se janë konfiskuar 184 fletobligacione me vlerë të veçantë nominale prej 500 mijë dollarëve.

“Obligacionet janë gjetur tek një udhëtar, shtetas i Turqisë, i cili ka ardhur me fluturim të rregullt nga Stambolli dhe është përcaktuar për të kaluar në të ashtuquajturin “kanal i gjelbër”, respektivisht se nuk ka mall për të deklaruar, ndërsa gjatë kontrollit me skaner dhe kontrollit shtesë të detajuar, tek i njëjti janë gjetur në 4 dosje brenda një çante të zezë”, tha mes tjerash Bogoev duke shtuar se personi në fjalë është dënuar nga gjykata e vendit, ndërsa fletobligacionet i janë dorëzuar Agjencisë për Menaxhim me Pronë të Konfiskuar.

Continue Reading

Lajme nga vendi

100 ushtarë nesër nisen për në Slloveni, janë kërkuar mjete materiale dhe teknike

Published

on

Nesër në mëngjes ushtarët maqedonas duhet të nisen për në Slloveni, ku do të ndihmojnë në përballimin e përmbytjeve katastrofike. Këtë e theksoi sot ministrja e Mbrojtjes, Slavjanka Petrovska, duke theksuar se nuk ka pasur vonesa në ndihmën e ofruar.

Që në momentin e parë kur ndodhi aksidenti, e gjithë maja e shtetit kontaktoi autoritetet atje dhe ne i dhamë mbështetjen tonë vetëmohuese. Nga ata na thanë se sapo të bëjnë analizat do të dorëzohen kërkesat dhe kanë mbërritur dje. Për këtë kemi reaguar menjëherë dhe sot në seancën e Qeverisë do të marrim vendim që të dërgohen 100 ushtarë nga përbërje të ndryshme, të cilët do t’u përgjigjen nevojave të ushtrisë dhe shtetit slloven, tha Petrovska.

Ministri sqaroi se ushtarët tanë tashmë janë gati. Në kërkesë thuhet se kërkohen 200 ushtarë.

Sipas saj, janë kërkuar mjete të tjera materialo-teknike të cilat nuk jemi në gjendje t’i dorëzojmë.

Presidenti Stevo Pendarovski dje në bisedë me presidenten sllovene Natasha Pirc-Musar shprehu keqardhje dhe keqardhje për Slloveninë dhe gjithë banorët e saj për humbjet dhe dëmet e pësuara nga vërshimet, të cilat ishin të përmasave të mëdha, dhe shprehu gatishmërinë për të ndihmuar.

Advertisement
Continue Reading

Më të lexuarat