Connect with us

Lajme nga vendi

Çmime të reja të korrigjuara për 11-të lloje të frutave dhe perimeve

Published

on

Që sot me çmime të reja të korrigjuara më të larta do të shiten 11 llojet e frutave dhe perimeve për të cilat Qeveria pat marrë vendim për fiksimin e çmimeve.

Qeveria dje në seancë mori vendim me të cilin një kilogram domatesh dhe trangujsh do të kushtojë maksimum 95 denarë, një kilogram speca 100 denarë, një kilogram fasule 95 denarë. Qepa shtrenjtohet për dhjetë denarë për kilogram dhe do të jetë 70 denarë, ndërsa vetëm thjerrëzat do të kushtojnë mbi 100, gjegjësisht do të shiten nga 110 denarë për një kilogram. Një kilogram banane do të kushtojë 75 denarë, një kilogram portokaj deri në 60 denarë, një kilogram mandarina deri në 65 dhe një kilogram limonë deri në 60 denarë.

Arsyeja për të cilën është propozuar ka ndryshim i vendimit është për shkak se çmimi importues i disa llojeve të caktuara të frutave dhe perimeve është rritur.

“Ministria e Ekonomisë, si propozues i Vendimit, kumtoi se në bazë të konsultimeve të zbatuara me importuesit më të mëdhenj të frutave dhe perimeve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, si edhe duke i pasur parasysh të dhënat më të reja të Drejtorisë doganore, është përcaktuar se çmimi importues i disa llojeve të frutave dhe perimeve është rritur, për shkak të festave”, kumtoi dje shërbimi për shtyp i Qeverisë.

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi paralajmëron se kontrollet do të vazhdojnë, situata do të monitorohet çdo ditë.

“Qytetarët të jenë të qetë, kontrollet do të vazhdojnë, situata do të monitorohet çdo ditë dhe nëse është e nevojshme do të ndërhyjmë sërish nëse vëmë re ulje të çmimeve të importit”, deklaroi Bekteshi pas seancës së djeshme të Qeverisë.

Advertisement

Bekteshi pret që vendimi që është marrë do të respektohet sepse, siç tha ai, javën e kaluar janë rritur çmimet e importit për mbi 30 për qind të produkteve të caktuara – domateve, trangujve, qepëve dhe fasuleve.

“Këto fatura, të cilat tashmë janë dorëzuar në Drejtorinë doganore, janë më logjike se ato të mëparshmet, por kjo nuk do të thotë që kontrollet dhe inspektimet përfundojnë këtu”, nënvizoi Bekteshi.

Kufizimi i çmimeve më të larta të frutave dhe perimeve në tregtinë me pakicë mbetet të vlejë deri në fund të këtij muaji.

Për liderin e VMRO-DPMNE-së nga ana tjetër, Hristian Mickoski, fiksimi i çmimeve si masë për luftën kundër inflacionit është antiteori, antipraktikë dhe masë antiekonomike

Advertisement

Lajme nga vendi

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën Naim Frashëri këtë vit pjesmarëse në garat e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024”

Published

on

Anesa Havziju nga Tetova nxënëse e shkëlqyeshme në shkollën fillore Naim Frashëri këtë vit është pjesmarëse në garat nga lënda e matematikës në Olimpiaden ndërkombëtare “Fest Matematika 7, Durrës 2024” Anesa edhe vitet e kaluara ka qenë fituese e shum garave ne Matematik. Urime Anesa dhe të urojm shum suksese të reja!TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Më të lexuarat