Connect with us

Lajme nga vendi

Katër milionë denarë subvencione për “Tetova Transport”, kjo është arsyeja

Published

on

Me kërkesë të Ndërmarrjes publike komunale “Tetova transport”, këshilli miratoi sot subvencion prej 4 milionë denarësh për ‘ti mbuluar shpenzimet për vitin e kaluar. Kreu i Tetovës tha se pos kësaj shume ndërmarrja do ketë nevojë edhe për përkrahje tjetër shtesë për vitin 2023 ndërkohë shtoi se shqyrtojnë mundësinë e gjetjes së një modeli të subvencionimit të rregullt.

“Në bazë të llogarisë përfundimtare, del që ndërmarrjes i mungojnë apo ka nevojë për përkrahje diku rreth 4 milionë për t’i përmbyllur gjitha shpenzimet të cilat ndërmarrja i ka bërë në vitin 2022 dhe në bazë të parashikimeve, programin që kemi paraparë për vitin 2023, ndërmarrja në nivel vjetor do të ketë nevojë për subvencionim diku 18 milionë denarë”, tha Bilall Kasami, Kryetar I Komunës së Tetovë.

“Dua të potencoj faktin se gjithkund në botë ndërmarrjet publike që merren me transportin e qytetarëve funksionojnë me humbje sepse janë në shërbim të qytetarëve. Që ajo ndërmarrje të jetë me saldo zero apo saldo positive, duhet që një biletë për qytetarët të kap vlerën prej 100 denarë që është absurditet”, u shpreh Besar Durmishi, Kryetar I Këshillit komunal.

Ekipi i Alsat doli në terren për të parë nga afër funksionimin e autobusëve të qytetit.

“Ndodhemi në autobusin 1A i cili brenda një ndërrimi qarkullon 50 km brenda qytetit të Tetovës. Shoferët e autobusëve thonë se për një turn shesin mbi 300 bileta, numër ky i cili është shumë i lartë krahasuar me disa muaj më parë kur transporti publik në Tetovë përdorej shumë pak nga ana e qytetarëve”, raporton Vjollca Aliti, gazetare e Alsat.

Advertisement

“E përdorim ndonjëherë autobusin, dy herë në javë”.

“Në qytet nuk e përdori autobusin, lëvizi me taksi apo veturë”.

Komuna e Tetovës edhe disa muaj më parë ndihmoi financiarisht ndërmarjen publike, mjete të cilat sic deklaruan atëherë ishin të mjaftueshme për mbulimin e shpenzimeve.

Ndryshe, NPK Tetova Transport ka mbi 30 të punësuar, 12 prej të cilëve janë shoferë, 12 kontrollorë dhe pjesa tjetër administratorë. /Alsat.mk Gazetare: Vjollca Aliti

Advertisement
Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat