Connect with us

Lajme nga vendi

“Shpronësimi” në Tetovë, amullia vazhdon tutje

Published

on

Lufta e Komunës së Tetovës me palën që iu shpronësua toka, nuk ka fund. Pas zbrazjes së buxhetit në emër të vonesave të kamatës me 1.1 milionë euro, tani komuna rrezikon të mbetet edhe pa 500 mijë euro të tjera.

“Edhe më tutje amullia vazhdon. Ne kemi kërkuar nga përmbaruesi dhe ministria e Financave që të na informojnë se a është përmbyllur pagesa për këtë lëndë, por ende nuk kemi përgjigje zyrtare. Disa thonë po është mbyll disa thonë se ka ende kamata për tu llogaritur që mund të shkojnë deri në 500 000 euro, pra ende nga Ministria s`ka përgjigje por as edhe nga përmbaruesi i cili e ka obligim ligjor që me përmbylljen e përmbarimit ta informojë komunën dhe të sjellë raportet e fazave të përmbarimit por deri më sot nuk ka një përgjigje të tillë”, tha Bilall Kasami. Kryetar i komunës së Tetovës.

Ndërkohë menjëherë pas tërheqjes së shumës së parë të parave nga pronari i tokës, komuna e Tetovës kërkoi nga Gjykata që të përcaktojë masë të përkohshme deri në zgjidhjen e rastit, por një vendim i tillë nuk u miratua asnjëherë. Kështu, pala e cila për një tokë që vlente vetëm 50.000 euro, ka tërhequr më shumë se 1 milion euro.

“Fillimi i marrjes së parave nga buxheti i komunës ka filluar në dhjetor të 2021, dhe asokohe të gjitha mjetet që kanë qenë në xhirollogari të komunës janë marrë nga përmbaruesi pra 13 milion denarë. Dhe në vitin 2022 gjithsej janë marrë 53 milion denarë, pra në total për dy vite janë marrë 66 milion denarë apo 1.1 milion euro”, u shpreh Bilall Kasami. Kryetar i komunës së Tetovës.

Sipas Kasamit, rreziku më i madh është tani se, edhe po të marrë gjyqi vendim të ri në favor të komunës që pala ti kthejë paratë, duke u bazuar në faktin se bisedohet për person fizik, do të jetë tejet problematike që komuna ti kthej këto para. Kasami apelon që rasti të hetohet, sepse sipas tij, në këtë rast janë të përfshirë më shumë njerëz, të cilët me qëllim kanë shmangur ankesat në vendimet që janë marrë, me qëllim që shuma e përfituar të jetë sa më e madhe. /Alsat.mk

Advertisement
Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat