Connect with us

Lajme nga vendi

Mbi 4 milionë denarë për ngjarjet kulturore në Tetovë

Published

on

Nga Komuna e Tetovës thonë se në këtë territor veprojnë shumë sho­qata të qytetarëve, qëllimi themelor i të cilave është kultivimi i vlerave kulturore, ndërsa komuna e Tetovës do t’i mbështet përkrahjet e tyre për organizimin e llojeve të ndryshme të aktiviteteve

Komuna e Tetovës ka ndarë mbi 4 milionë denarë në fushën e kulturës për vitin 2023. Me këtë rast, aktivitetet e komunës këtë vit do të jenë të orientuara në drejtikm të inicimit, nxitjes për një qytet të begatuar në aspektin e kulturës. Nga komuna e Tetovës thonë se edhe këtë vit do të organizohet vera kulturore e Tetovës. Vera e Kulturës Tetovare paraqet festival gjithëpërfshirës artistik dhe kulturor, i cili planifikohet tanimë për të shtatin vit me radhë që organizohet në Komunën e Tetovës. “Në sheshin ‘Iliria’, në Qendrën për Kulturë dhe në lokacione tjera kyçe të rëndësisë kulturore në qytet organizohen manifestime nga sfera e muzikës, artit pamor, poezisë dhe artit dramatik. Ky eveniment kulturor përfshin artistë dhe grupe nga të gjitha grupmoshat dhe etnitetet duke paraqitur kështu një laramani vlerash të mirëfillta artistike. Vera e Kulturës tetovare 2023 do të konceptohet sipas moduleve si vijon”, theksojnë nga komuna e Tetovës.

Kësisoj, planifikohet themelimi i manifestimeve të reja kulturore artistike që në të ardhmen ata të jenë edhe tradicionale. ”Është paraparë shënimi i ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishëm, shënimi i jubileve të piktorëve dhe krijuesve më me renome nga Tetova, kultivimi i kulturës, traditës dhe dokeve të bashkësive, përkrahje të piktorëve me renome për prezantim jashtë Tetovës dhe bashkëpunim ndërkombëtar në planin kulturor, sidomos me qytetet e vëllazëruara dhe me qytetet miq të Tetovës” thonë nga komuna e Tetovës për Gazetën Koha. Ndër manifestimet më të veçanta do të jenë, dita e komunës së Tetovës, kultura inkluzive, java e trashëgimisë kulturore, ndërsa në prill pritet të zhvillohet evenimenti “Tetova lexon” dhe kështu me radhë. Pritet të ketë edhe organizime tjera për nder të mërgimtarëve.

Nga Komuna e Tetovës thonë se në këtë territor veprojnë shumë sho­qata të qytetarëve, qëllimi themelor i të cilave është kultivimi i vlerave kulturore, ndërsa komuna e Tetovës do t’i mbështet përkrahjet e tyre për organizimin e llojeve të ndryshme të aktiviteteve. “Gjithashtu do të bëjmë presion të fuqishëm për shpërndarje të drejtë e të barabartë të mjeteve për art e kulturë nga Ministria e Kulturës drejtë komunave dhe për një trajtim adekuat të Komunës së Tetovës si dhe transferimin e më shumë mjeteve financiare për manifestimet kulturore. Në programin e aktiviteteve të komunës së Tetovës në fushën e kulturës janë paraparë një numër i madh aktivitetesh me realizimin e të cilave pritet një rilindje e kulturës në Tetovë”, thonë nga komuna e Tetovës .Krahas kësaj, poashtu nga kjo komunë bëjnë të ditur se do të ketë edhe manifestime gjatë muajit nëntor dhe dhjetor. Programi për kulturë është miratuar gjatë seancës së fundit të këshillit të Komunës së Tetovës. TV KOHA

Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat