Connect with us

Lajme nga vendi

Deri më 20 janar afati për parashtrimin e kërkesës për vend parkimi në Tetovë

Published

on

 • Deri më 20 janar është afati kur banorët e Tetovës do të mund të parashtrojnë kërkesat e
  tyre për të siguruar një vend parkimi për tërë vitin.Edhe pse afati ka qenë deri më 30
  janar, megjithatë I njejti është shtyer për më 20 janar për shkak të festave dhe kthimit të
  mërgimtarëve në vendlindje. Të gjithë ata që nuk kanë paraqitur kërkesa të reja do të
  përballen me bllokim të automjeteve.
  “Ju e dini se tashmë ndërmarrja Parkingu i Qytetit, ka krijuar vende të reja për
  parkim edhe nëpër disa blloqe banimi, prandaj edhe rritet numri i qytetarëve që
  parashtrojnë kërkesa për parkim vjetor. Prandaj, duke patur parasysh faktin se ka
  patur festa, disa qytetarë kanë qenë në pushime dhe për të mos krijuar kaos, e kemi
  vazhduar afatin për parashtrim të kërkesave.Pas 20 janarit do të vazhdohet të
  funksionohet në bazë të kërkesave të parashtruara”, tha Igor Dodevski, drejtor i
  Ndërmarrjes Publike Parkingu I Qytetit.
  Nga kjo ndërmarrje bëjnë të ditur se në rajonin e Tetovës dhe rrethinës ka rreth 55 mijë
  vetura të regjistruara, kurse me ardhjen e mërgimtarëve është rritur dukshëm frekuentimi
  në komunikacion që shkaktoi edhe kaos në aspektin e parkimit.Për të evituar këtë kaos,
  komuna lejoi për parkim oborret e katër shkollave në Tetovë.
  “Ju e dini në kohën kur vijnë mërgimtarët, ne nuk duhet që ti dënojmë ata por kemi
  obligim që t`I shërbejmë dhe në këtë formë ne bashkërisht me kryetarin e komunës
  së Tetovës arritëm që të lirojmë për parkim oborret e disa shkollave. Pra, ne nuk
  duhet që t`I dënojmë sepse fundja e fundit ata sjellin shumë të ardhura për qytetin
  tonë”, tha Dodevski.
  Por, ende nuk ka asgjë konkrete lidhur me ndërtimin e parkingjeve në kate në Tetovë.
  Komuna është duke bërë analiza dhe pritet që në të ardhmen pasi që të gjendet vendi
  poashtu të shihet në bazë të planeve urbanistike të fillojë ndërtimi i parkingut në
  kate.
  “Në plan janë edhe parkingjet në kate dhe e gjithë kjo do të varet nga sektori për
  veprimtari komunale, për të parë se si do të përballemi me këtë frekuentim të madh
  në qytet të automjeteve.Ashtu si do të vendos sektori për veprimtari komunale ashtu
  do të veprojmë”, theksoi drejtori Dodevski.
  Ndërkohë, sa i përket gjendjes financiare të ndërmarrjes drejtori Dodevski, thekson se
  deri në kuartalin e tretë kanë qenë në plus dhe punohet që në qytet të ketë më shumë
  vende për parkim, më shumë rend por njëkohësisht për ngritjen dhe avancimin e gjendjes
  së puntorëve, sidomos rritjen e pagave dhe rregullimin e statusit të tyre.TV KOHA
Advertisement

Lajme nga vendi

Njëmbëdhjetë persona në kontakt me të punësuaren e hospitalizuar në Klinikën infektive nën mbikëqyrje 14-të ditore

Published

on

Njëmbëdhjetë persona në kontakt me një të punësuare të shtruar në Klinikën infektive janë nën mbikëqyrje 14-të ditore, pasi ajo është diagnostikuar me ethe hemorragjike krimea kongo, informoi sot Renata Mlladenovska, drejtore e Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor (ISHSSH).

“Pas marrjes së informacionit nga Instituti për Shëndet Publik, të njëjtën ditë, pra më 5 gusht, ekip i epidemiologëve nga Qendra për Shëndet Publik – Shkup, ka kryer kontroll epidemiologjik, janë bërë anketa dhe kontakte. Informacioni është ndarë dhe me ISHSSH-në dhe si institucion lëshuam edhe 11 zgjidhje, ato janë kontakte të tashmë pacientes së shtruar e cila është edhe e punësuar në Klinikën infektive. Ato 11 kontakte do të jenë nën mbikëqyrje shëndetësore 14-ditore”, tha Mlladenovska.

Ajo sqaroi se çfarë nënkupton mbikëqyrja shëndetësore.

“Pacientja, përkatësisht kontaktet do të duhet të paraqiten dhe të jenë në kontakt të vazhdueshëm me epidemiologun kujdestar nga Qendra për Shëndet Publik – Shkup, nuk është izolim klasik, megjithatë nuk duhet të kenë kontakt me të tjerët – nëse është familja e ngushtë, thjesht të durojnë këto 14 ditë që të mos përhapet ky infeksion dhe shpresoj që ky të jetë rasti i fundit. Sa u përket 29 kontakteve të mëparshme, nga ato 29 kontakte, një është konfirmuar si rast, kemi mbikëqyrje shëndetësore, vendime të marra për 40 persona”, ka thënë Mlladenovska.

E pyetur nëse këta 11 kontakte janë të gjithë nga Klinika infektive apo familja, ajo sqaroi se nga këta 11, dhjetë persona janë nga familja e ngushtë e pacientes dhe një kontakt është e një kolege të saj poashtu nga Klinika infektive.

Advertisement

Më herët, kryetari i Komisionit për Sëmundje Infektive, Zllate Mehmedoviq, tha për MIA-n se Komisioni absolutisht qëndron prapa asaj që është bërë nga Instituti i Shëndetit Publik, masat e ndërmarra dhe rekomandimet që jepen.

Nga ajo që kanë parë, shtoi ai, rasti i parë është rast i infektimit të drejtpërdrejtë, ndërsa i dyti me gjasë është gjatë transmetimit përmes gjakut të kontaminuar.

Në rastin e parë të infeksionit të drejtpërdrejtë ndërroi jetë një paciente 27-vjeçare, pas infektimit nga pickimi i rriqrës.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Dogana e Maqedonisë ka konfiskuar fletobligacione në vlerë 92 milionë dollarë nga një shtetas i Turqisë

Published

on

Drejtori i Doganave, Stefan Bogoev në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp njoftoi se Doganat e Maqedonisë së Veriut kanë konfiskuar fletobligacione në vlerë të 92 milionë dollarëve, shkruan TV21. Bogoev tha se janë konfiskuar 184 fletobligacione me vlerë të veçantë nominale prej 500 mijë dollarëve.

“Obligacionet janë gjetur tek një udhëtar, shtetas i Turqisë, i cili ka ardhur me fluturim të rregullt nga Stambolli dhe është përcaktuar për të kaluar në të ashtuquajturin “kanal i gjelbër”, respektivisht se nuk ka mall për të deklaruar, ndërsa gjatë kontrollit me skaner dhe kontrollit shtesë të detajuar, tek i njëjti janë gjetur në 4 dosje brenda një çante të zezë”, tha mes tjerash Bogoev duke shtuar se personi në fjalë është dënuar nga gjykata e vendit, ndërsa fletobligacionet i janë dorëzuar Agjencisë për Menaxhim me Pronë të Konfiskuar.

Continue Reading

Lajme nga vendi

100 ushtarë nesër nisen për në Slloveni, janë kërkuar mjete materiale dhe teknike

Published

on

Nesër në mëngjes ushtarët maqedonas duhet të nisen për në Slloveni, ku do të ndihmojnë në përballimin e përmbytjeve katastrofike. Këtë e theksoi sot ministrja e Mbrojtjes, Slavjanka Petrovska, duke theksuar se nuk ka pasur vonesa në ndihmën e ofruar.

Që në momentin e parë kur ndodhi aksidenti, e gjithë maja e shtetit kontaktoi autoritetet atje dhe ne i dhamë mbështetjen tonë vetëmohuese. Nga ata na thanë se sapo të bëjnë analizat do të dorëzohen kërkesat dhe kanë mbërritur dje. Për këtë kemi reaguar menjëherë dhe sot në seancën e Qeverisë do të marrim vendim që të dërgohen 100 ushtarë nga përbërje të ndryshme, të cilët do t’u përgjigjen nevojave të ushtrisë dhe shtetit slloven, tha Petrovska.

Ministri sqaroi se ushtarët tanë tashmë janë gati. Në kërkesë thuhet se kërkohen 200 ushtarë.

Sipas saj, janë kërkuar mjete të tjera materialo-teknike të cilat nuk jemi në gjendje t’i dorëzojmë.

Presidenti Stevo Pendarovski dje në bisedë me presidenten sllovene Natasha Pirc-Musar shprehu keqardhje dhe keqardhje për Slloveninë dhe gjithë banorët e saj për humbjet dhe dëmet e pësuara nga vërshimet, të cilat ishin të përmasave të mëdha, dhe shprehu gatishmërinë për të ndihmuar.

Advertisement
Continue Reading

Më të lexuarat