Connect with us

Lajme nga vendi

Lënda “Target Fortesa”/ Jankullovskës i vjetërsohet lënda pas 20 viteve

Published

on

Lënda “Target – Fortesa” e cila ka të bëjë me përgjimin dhe shkatërrimin e pajisjes, nuk ka dënime të njejta për çdo të akuzuar. Konkretisht, për ish ministren e punëve të brendshme, Gordana Jankullovska, kjo vepër ka gjasa të vjetërsohet madje pas 20 viteve, përshkak se ajo është e akuzuar me aktakuzë sipas së cilës vepra vjetërsohet në afat më të gjatë, informon Zhurnal.

Vllatko Ilievski, avokat i Jankullovskës, për Republika sqarohet se Gordana është e dënuar sipas nenit 353 ku vjetërsimi i kësaj vepre hyn në fuqi pas 20 viteve dhe nuk e ka të qartë pse ajo dhe të akuzuarit e tjerë në këtë vepër nuk janë dënuar njëlloj.

“Për një pjesë të të akuzuarve në këtë rast ekziston rrezik për vjetërsim, por kjo nuk vlenë për të gjithë. Gordana është e akuzuar sipas nenit 353 ku vjetërsimi është pas 20 viteve. Duhet dikush të pyetë Prokurorinë në këtë lëndë që ka të bëjë me përgjimin, pse kanë lejuar që dikush të akuzohet me propozim akuzë për të cilin vepra vjetërsohet në afat më të shkurtër. Pse të amnestohet prokuroria nga kjo”, pyet Ilievski.

Përndryshe Gjykata e Apelit së fundmi e ka kthyer këtë lëndë në rigjykim ndërsa këshilli gjyqësor ka konstatuar se lënda ka qëndruar në sirtar për kohë të gjatë pa arsye./Zhurnal.mk

Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat