Connect with us

Lajme nga vendi

Kryesimi i RMV-së me OSBE-në: Osmani nis misionin me moton ”Fjala është për njerëzit”

Published

on

Në Vjenë mbahet Këshilli i Përhershëm i OSBE-së, ku Ministri I Jashtëm, Bujar Osmani, prezanton planin dhe agjendën e RMV-së si kryesues para përfaqësuesve të 57 vendeve në rolin e kryesuesit të organizatës më të madhe rajonale të sigurisë në botë, OSBE-së.

“E fillojmë misionin tonë, nën moton “Fjala është për njerëzit”, për të treguar dhe vërtetuar se njerëzit duhet të jenë para se gjithash. Me presidencën, kemi një mundësi të shkëlqyer për t’u bërë një aktor aktiv në gjenerimin e stabilitetit në një kontekst më të gjerë rajonal dhe të sigurt dhe të motivuar ecim drejt realizimit të qëllimeve tona” – ka shkruar në Facebook Ministri I Jashtëm, Bujar Osmani.

Ministri Osmani sot në Vjenë ka takuar Sekretaren e Përgjithshme të OSBE-së Helga Schmid. Sic shkruan Osmani, ajo shprehu mbështetje të fortë për kryesimin e OSBE-së nga Maqedonia e Veriut dhe se të gjitha strukturat ekzekutive të organizatës do të jenë në dispozicion për të realizuar prioritetet e kryesisë sonë.

“Konkluzioni i përbashkët i takimit ishte se Maqedonia e Veriut deri më tani ka treguar shumë herë kapacitetin e saj në diplomaci. Përmes dialogut politik, mjeteve demokratike dhe politikave të mençura, Maqedonia e Veriut i arrin qëllimet e veta si brenda ashtu edhe ndërkombëtarisht.Nëpërmjet kryesimit të OSBE-së, ne do të investojmë të gjithë kapacitetin, përvojën dhe njohuritë tona për të udhëhequr dhe kontribuar në politikat dhe proceset ndërkombëtare” – shkruan në Facebook, Ministri i Jashtëm I RMV-së, Bujar Osmani.

Advertisement

Lajme nga vendi

Shkelet me makinë një i mitur në Tetovë

Published

on

MPB Maqedoni informon se dje në një i mitur është shkelur me makinë nga një shofer nga Tetova.

“Me datë 19.06.2024 në ora 17:30 në SPB Tetovë është denoncuar se në rrugën “Ljubo Bozhinoski – Pish” në Tetovë, automjeti i pasagjerëve “Opel Vectra” me shenja regjistrimi Tetova, i drejtuar nga M.R.(33) nga Tetova ka goditur një këmbësor të mitur nga Tetova”.

“Në aksident i mituri ka pësuar lëndime të rënda trupore, të cilat janë konstatuar në Spitalin klinik të Tetovës. Inspektim është kryer nga ekipi inspektues i SPB Tetovë”, thuhet në njoftim.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Fillon sot regjistrimi elektronik i nxënësve në shkollat e mesme

Published

on

Nga sot deri të martën (25 qershor deri në orën 15) do të realizohet regjistrimi i parë elektronik i nxënësve për regjistrim në arsimiin e mesëm për vitin shkollor 2024/2025. Regjistrimi i dytë do të jetë më 1 korrik dhe 2 korrik deri në orën 15.

Me qëllim që të optimizohet procesi i përgjithshëm i regjistrimit në shkollat ​​e mesme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit nëpërmjet shërbimit digjital mundësoi aplikim elektronik. Regjistrimi i nxënësve do të realizohet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të MASH-it https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

Nga MASH-i sqaruan se regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe paralajmërimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

“Udhëzimi i hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendoset me link në faqen e hyrjes / paraqitjes” theksoi MASH-i.

Në fund të marsit MASH-i e publikoi Konkursin për regjistrimin e nxënësve në shkollat e mesme publike për vitin shkollor 2024/2025. Në të janë cekur dokumentet e nevojshme, mënyra e aplikimit dhe afatet e konkurseve.

Advertisement

Rang-listën përfundimtare me rezultatet e regjistrimit dhe vendet e lira pas regjistrimit të parë, çdo shkollë duhet ta publikojë më 26 qershor më së voni deri në orën 9, në vend publik në shkollë dhe/ose në faqen e intrnetit të shkollës.

Në shkollat ku do të ketë testim kualifikues do të organizohet më 28 qershor, ndërsa rang-listat përfundimtare me rezultatet do të publikohen më 28 qershor në vend publik në shkollë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Një person nga Struga dyshohet për prodhim të diplomave të falsifikuara

Published

on

MPB njofton se është dorëzuar kallëzim penal kundër një 34-vjeçari nga Struga për shkak të dyshimit se ka falsifikuar diplomë.

“Zyra e jashtme për çështje penale Strugë ka dorëzuar kallëzim penal kundër D.M (34) nga Struga për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “falsifikim i dokumenteve”.

Më datë 04.06.2024, gjatë kontrollit në banesën e të dyshuarit janë gjetur dhe konfiskuar diploma false dhe një kompjuter me dosje (file) për krijimin e diplomave të falsifikuara”, thonë nga MPB.

Continue Reading

Më të lexuarat