Connect with us

Lajme nga vendi

TAV: Kompania ajrore Lufthanza do të fillojë me fluturime nga Frankfurti në Shkup në prill të vitit 2023

Published

on

Kompania ajrore gjermane Lufthansa po hyn në tregun e aviacionit maqedonas duke filluar fluturimet në linjën Frankfurt-Shkup nga 23 prilli i vitit 2023, njoftoi TAV Maqedoni, pasi linja ajrore ka planifikuar fluturimet ndërmjet dy qyteteve.

Siç thonë nga TAV Maqedoni, Lufthansa do të lidhë kryeqytetin maqedonas me aeroportin kryesor në Frankfurt duke ofruar fluturime nga Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit çdo ditë të javës, dhe në disa ditë do të kryejë dy fluturime në javë, me aeroplanë të tipit: erbas A319, erbas A320 dhe erbas A321.

“Jemi të lumtur që Lufthansa ka vendosur të hyjë në tregun maqedonas, duke filluar fluturimet në linjën Frankfurt – Shkup. Kjo do të thotë se nga prilli i vitit të ardhshëm, Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit do të lidhet me Aeroportin e Frankfurtit, i cili është selia kryesore e aviacionit gjerman dhe një nga aeroportet më të rëndësishme të transferimit në Evropë. Përveç kësaj, frekuenca e lartë e fluturimeve – linja ajrore do të fluturojë çdo ditë të javës, dhe në disa ditë edhe dy herë në ditë, ofron fleksibilitet të shkëlqyeshëm për pasagjerët tanë që udhëtojnë në Gjermani dhe ata që lidhen me Evropën dhe Amerikën e Veriut. Kjo lidhje e re është veçanërisht e rëndësishme për udhëtarët që udhëtojnë për qëllime biznesi dhe do të ofrojë mundësi të reja për transportin ajror të mallrave drejt Gjermanisë, e cila është partneri kryesor tregtar i Maqedonisë së Veriut”, theksohet në njoftimin e TAV Maqedoni.

Hyrja e grupacionit Lufthanza, thonë nga TAV Maqedoni është rezultat i aktiviteteve të vazhdueshme të marketingut të TAV, me qëllim që të tërheqë kompani të reja ajrore dhe t’i bind të hapin destinacione të reja nga aeroportet e Maqedonisë.

“Është e shkëlqyeshme që rrjeti ynë i linjave ajrore do të zgjerohet dhe besojmë se Lufthanza do të shtojë në vlerën e shërbimeve që i ofrojmë për pasagjerët tanë nga Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit”, thekson Metin Tabak, drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni.

Advertisement

Siç thonë nga Lufthanza, fluturimet në relacionin Frankfurt-Shkup janë planifikuar të jenë tërheqëse edhe për udhëtarët zyrtarë dhe për turistët.

Transportuesi ajror gjerman e vendos Shkupin në rrjetin e saj të linjave nga sezoni veror në vitin 2023 me qëllim që ta përforcojë pozitën e saj në Evropën Lindore.

Shitja e biletave ajrore tashmë ka filluar. Të gjitha informatat për çmime dhe rezervime të biletave ajrore janë të arritshme në ueb faqen e Kompanisë ajrore Lufthanza: https://www.lufthansa.com/, si dhe te agjencitë turistike të licencuara të cilat kryejnë shitje të biletave ajrore.

“TAV Maqedonia i mbaroi 11-të muajt e vitit 2022 me 2.2 milionë (2.190.352) pasagjerë në dy aeroportet maqedonase, Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit dhe Aeroportin Shën Apostull Pavle Ohër, që është një rritje prej 74 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, por megjithatë për 12 për qind më pak krahasuar me vitin 2019, i cili konsiderohet si viti referencë në aviacion përpara shfaqjes së krizës KOVID-19.

Advertisement
Advertisement

Lajme nga vendi

Komuna e Gostivarit dhe qeveria do të punojnë bashkërisht në përmirësimin e transparencës dhe luftës kundër korrupsionit

Published

on

Vetëqeverisja lokale dhe Qeveria së bashku do të punojnë në përmirësimin e transparencës në punë dhe në përballjen me korrupsionin. Këto janë konkluzionet pas takimit të personit të parë të komunës së Gostivarit, Valbon Limani dhe zëvendëskryeministrit për Politika dhe Qeverisje të Mirë, Arben Fetai.

Në paraqitjen e parë zyrtare dhe vizitën e parë në Komunën e Gostivarit, Fetai foli në gjuhën shqipe dhe deklaratën për mediat që raportonin në gjuhën maqedonase e dha në gjuhën angleze me arsyetimin se nuk mund të shprehej mirë.

“Kemi diskutuar gjithashtu se do të doja të punoja me pushtetin vendor, për të forcuar transparencën, kemi një ligj për qasje në informacione publike që mezi zbatohet. Do të punojmë me komunat që procedurat e tenderit të publikohen dhe të jenë të aksesueshme për qytetarët dhe për kompanitë dhe që të publikohen dhe kontratat që ndahen, në mënyrë që qytetarët dhe kompanitë të dinë se çfarë po bëjnë komunat me paratë e taksapaguesve”, deklaroi zëvendëskryeministri Fetai.

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Komunës së Gostivarit, Valbon Limani theksoi se me zëvendëskryeministrin kanë biseduar për mundësitë dhe aktivitetet që do të ndikojnë në punën e vetëqeverisjes lokale dhe bashkëpunimin me qeverinë.

“Përveç për transparencns, kemi diskutuar edhe për planet vjetore për përballjen me korrupsionin. Ne propozuam gjithashtu vendisjen e një numri telefoni dhe një adrese elektronike për raportimin e rasteve të dyshimta. Presim që të organizohet një diskutim apo forum publik ku do të diskutohet për këtë fenomen dhe do të nxirren konkluzione që do të ndihmojnë në përballimin e kësaj dukurie”, tha Limani.

Advertisement

Zëvendëskryeministrja Fetai ka treguar se i duhet pak kohë për të shqyrtuar situatën dhe për të përcaktuar prioritetet të cilat, siç tha ai, do të vendosen deri në fund të vitit

Continue Reading

Lajme nga vendi

Ngritet kallëzim penal ndaj Besija Iljazit ish drejtoreshës së Klinikës Universitare për Toksikologji

Published

on

MPB ka njoftuar se Më 12.07.2024, Departamenti për luftimin e krimit të organizuar dhe të rëndë, Njësia për korrupsion në bashkëpunim me Departamentin e Policisë Kriminale, ngriti kallëzim penal kundër B.I. (29) nga Tetova, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer vepër penale “shpërdorim i pozitës dhe autorizimeve zyrtare”, e parashikuar dhe e dënueshme sipas nenit 353, paragrafi 3 dhe paragrafi 1 të Kodit Penal.

E pandehura B.I., në cilësinë e ushtrueses së detyrës së drejtorit organizativ të Institucionit Publik Shëndetësor – Klinika Universitare për Toksikologji, duke tejkaluar autorizimet e saj zyrtare në periudhën nga 14.02.2024 deri më 24.06.2024, me qëllim të sigurimit të përfitimeve të paligjshme pasurore për 17 persona, më 15.05.2024 ka nënshkruar 15 kontrata për punë me 15 persona të cilët ishin të angazhuar në Klinikën Universitare për Toksikologji (dhe persona të tjerë pa bazë ligjore të rregulluar për praninë e tyre në klinikë), pas çka, retroaktivisht, për personat e supozuar të angazhuar për punë, për muajt prill dhe maj 2024 ka lëshuar dy urdhra pagese dhe ka kryer pagesën e kompensimit mujor për angazhimin e supozuar në një shumë totale prej 659,781 denarë me përfshirjen e tatimit personal mbi të ardhurat.

Pagesat e përmendura janë kryer në mënyrë të paligjshme, me çka e pandehura B.I. ka dëmtuar Institucionin Publik Shëndetësor Klinika Universitare për Toksikologji për një shumë totale të pagesave të kryera me tatimin e paguar prej 659,781 denarë.

Sipas të dhënave të lartpërmendura, e pandehura ka kryer veprime zyrtare të cilat nuk duhej t’i kryente, domethënë B.I. ka kryer vepër penale “shpërdorim i pozitës dhe autorizimeve zyrtare” sipas nenit 353, paragrafi 3 i lidhur me paragrafi 1 të Kodit Penal, duke dëmtuar Institucionin Publik Shëndetësor Klinika Universitare për Toksikologji për shumën prej 659,781 denarë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

DMSH nënshkroi kontratë me dy pilotët e pensionuar të “Er traktor”, pritet përfshirja e tyre në shuarjen e zjarrit në rajonin e Negotinës

Published

on

Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim (DMSH) ka nënshkruar marrëveshje me dy pilotët në pension të “Er traktor” dhe gjatë ditës pritet të përfshihen në shuarjen e zjarrit në rajonin e Negotinës, ka bërë të ditur për MIA-n drejtori i DMSH-së, Bekim Maksuti.

Ai theksoi se dy pilotët tashmë kanë shkuar në aeroport dhe pasi të kenë kaluar procedurat që kërkohen para çdo fluturimi do të drejtohen për në malin Serta në rajonin e Negotinës.

“Kemi nënshkruar marrëveshje me dy pilotët dhe për një kohë shumë të shkurtër do të përfshihen në shuarjen e zjarreve në rajonin e Negotinës. Pilotët tashmë janë rrugës për në aeroport, duhet të kalojnë disa procedura para se të jenë gati për të fluturuar dhe në një kohë shumë të shkurtër do të përfshihen në shuarje”, deklaroi Maksuti për MIA-n.

Drejtori nuk ka dashur të tregojë se për sa rrogë dy pilotët janë rikthyer. Në një bisedë për MIA -në muajin e kaluar, Maksuti tha se për kthimin e dy pilotëve të trajnuar, DMSH-ja kërkon nga Ministria e Financave pagë prej 300 mijë denarë, sepse puna e pilotit në DMSH-së me pagë prej 72 mijë denarë është joatraktive.

Ai shtoi se kontrata është nënshkruar deri në fund të vitit dhe pas skadimit duhet të vendosë Qeveria, sepse, theksoi ai, “është e nevojshme që pagat të shlyhen në nivel shtetëror”.

Advertisement

“Kontrata është nënshkruar deri në fund të këtij viti, do të shohim se çfarë do të vendosë qeveria. Ka ndalesë për konkurse të reja, kështu që sapo të kemi mundësi të rinovojmë konkurset për marrjen e pilotëve të rinj, do ta bëjmë dhe do të shohim nëse ka të interesuar. Para së gjithash, duhet të rregullohet statusi i tyre për sa i përket të ardhurave, është i nevojshëm rregullimi i pagave në nivel shtetëror. Kjo është ende problem, sepse duhet zgjidhur në një nivel më të lartë”, tha Maksuti.

Continue Reading

Më të lexuarat