Connect with us

Lajme nga vendi

Zeqiri nuk ndjehet fajtor për dëmtimin e buxhetit, prokurorja zotohet se do të dëshmoj të kundërtën

Published

on

Nuk ndjehem fajtor, tha në fillimin e seancës gjyqësore ish sekretari i përgjithshëm i Qeverisë, Muhamed Zeqiri pasi prokurorja Katerina Kolareviq lexoi aktakuzën, përkatësisht u shpreh e bindur se do të dëshmojë që Zeqiri kishte lidhur dy kontrata sy më sy, duke e dëmtuar buxhetin e shtetit për 1 milion e 450 mijë euro. Kolareviq tha se Zeqiri në fakt duhej të ishte simbol i kryerjes së detyrës me integritet.

“Prokuroria do të vërtetojë se edhe pse i akuzuari si sekretar i përgjithshëm i Qeverisë ka qenë i ngarkuar për zhvillimin e një procedure në kuadër të së cilës do të angazhohet një firmë, një shtëpi konsulente, e cila do të ofrojë propozim-modelin për ristrukturimi i SHA “Posta”, kjo nuk do te thotë që qeveria e liroi atë nga përgjegjësia për të respektuar ligjet, d.m.th. me këtë konkluzion qeveria nuk i dha dore te lire te lidhe kontrata sy në sy me persona juridike qe ai mendonte se ishin kompetentë”, tha Katerina Kolareviq, prokurore.

Kolareviq shtoi se gjithashtu do të vërtetojë se kompania Inter-Holding, ishte themeluar pak kohë para se Zeqiri të lidhte kontratë me atë dhe se nuk kishte kryer asnjë aktivitet tjetër. Ajo tha se Zeqiri nuk kishte respektuar parimet bazë të Ligjit për Prokurime Publike, që mes tjerash është edhe ekzistimi i konkurrencës, transparencës dhe mosdiskriminimi.

Nga ana tjetër Zeqiri në seancë erdhi me 3 avokatë, ata u shprehën të bindur se do të vërtetojnë që ky i fundit nuk ka kryer veprën për të cilën akuzohet dhe se kundërshtojnë çdo gjë që shkruhet në aktakuzë.

“Kundërshtojmë gjithçka, kjo është e thjeshtë, patët rasti vetë ta dëgjoni tani, e kundërshtojmë procedurën, mundësitë ligjore për shërbime konsulentë gjithashtu i kundërshtojmë, e patë edhe sot çfarë ndodhi. Ne jemi të bindur se në rastin konkret nuk ka asnjë element të veprës penale. Aspak kontrata nuk është lidhur në katër sy, dëgjuat sot se ka pasur rekomandime edhe nga Qeveria de detyrime për Zeqirin, gjithçka transparente, këtu është probleme në qoftë se nevojitej të ketë tender apo jo”, u shpreh Miroslav Vujiq, avokat.

Advertisement

Vujiq shtoi se Zeqiri ka qenë i angazhuar nga ana e Qeverisë që të zhvillojë këtë procedurë dhe se qëllimi i vetëm i tij, ka qenë të ndalojë dëmtimin e buxhetit të shtetit nga ana Postës së Maqedonisë dhe Hekurudhave, pasi këta të fundit vazhdimisht punonin në humbje. Mbrojtja kërkoi që në një prej seancave të ardhshme të dëshmojnë Fatmir Bytyqi, Bllagoj Bocvarski dhe Jani Makraduli. Procesin e udhëheq gjykatësja Franka Jançuleva Mihailovska ndërsa seanca e radhës u caktua për më 30 janar. /Alsat.mk  Gazetar: Ardit Ramadani

Advertisement

Lajme nga vendi

Është rihapur për qarkullim vendkalimi kufitar “Bogorodicë”

Published

on

Vendkalimi kufitar “Bogorodicë” është rihapur dhe funksionon normalisht, njofton Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) . Kalimi është mbyllur përkohësisht sot për shkak të zjarrit në anën greke të kufirit. Për shuarjen e zjarrit kanë ndërhyrë 39 zjarrfikëse me dy ekipe këmbësorie, 12 automjete dhe një helikopter.

Deri në normalizimin e qarkullimit në vendkalimin kufitar Bogorodicë – Evzoni automjetet janë devijuar në vendkalimin kufitar “Dojran”. Në kamerat e Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore vërehej se në dalje të shtetit ndodhen tre rreshta të automjeteve që presin në dalje të shtetit dhe nuk lëvizin.

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO)Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza

Published

on

Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza. Faza e parë është deri në lagjen Drenovec, respektivisht deri tek ish fabrika e Tullave, ndërsa faza e dytë duhet të realizohet deri në fshatin Poroj. Aktualisht është duke u punuar në fazën e parë, ku janë duke u vendosur kanalizimi atmosferik dhe fekal, rrjeti I ujësjellësit, ndërsa më pas do të vazhdohet edhe me asfaltimin dhe me ndriçimin publik. Nga komuna e Tetovës thonë se për fazën e parë janë siguruar mjetet ndërsa për fazën e dytë do të kërkohet ndihmë nga qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Krahas punëve në teren në vijim e sipër është edhe procesi I shpronësimit të pronave private. “Për sa I përket këtij bulevardi, aktualisht është duke u bërë kanalizimi atmosferik, njëkohësisht ka filluar edhe shpronësimi I pronave, ku janë 38 lëndë për shpronësim.Pasi të përfundohet faza e parë që përfshinë kanalizimet, asfaltimin dhe ndriçimin publik ku vlera totale e fazës së parë kushton reth një milion euro, më pas do të vazhdohet edhe me fazën e dytë por, pasi që është një projekt që kushton më shumë do të duhet të kërkohet mjete nga qeveria për të përmbyllur këtë buevard”, deklaroi Besarta Ramadani, zëdhënse e komunës së Tetovës. Ndryshe, Bulevardi “Vidoe Smilevski – Bato” apo vazhdimi i bulevardit industrial nga qendra sportive e deri tek rruga për te kazerma, është përuruar në vitin 2021,ndërsa ka kushtuar gjithsej 1 milion euro kurse mjetet janë siguruar përmes bankës botërore. Ky bulevard është një ndër arteriet kryesore të komunikacionit për trafikun e stërngarkuar në rrugët e qytetit të Tetovës dhe kishte për qëllim që të evitojë kaosin në pjesët kryesore, sidomos për automjetete që vijnë nga Shkupi dhe Gostivari dhe desticnacion nuk e kanë Tetovën, por rrugën regjionale Tetovë-Jazhincë dhe anasjelltas.Paralelisht në Tetovë zhvillohen edhe dy projekte, njëri prej te kazerma e Tetovës e deri tek dalja në rrugën Tetovë-Jazhincë dhe qarkorja e Tetovës nga autostrada Tetovë-Shkup e deri në fshatin Neprshten. Të gjitha këto tre segmente rrugore nëse përfundojnë brenda disa viteve, do të jetë shpëtim për Tetovën sidomos për automjetetet e rënda të cilët nuk do të duhet që të hyjnë brenda në qytet por do të shfrytëzojnë njërën prej këtyre tre rrugëve.Qarkorja e Tetovës filloi këtë vit, pak para zgjedhjeve dhe sipas paralajmërimeve do të duhet të përfundojë vitin e ardhshëm. TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO) Punët në rrugën e butiqeve fillojnë më 15 gusht

Published

on

Rruga e Butiqeve pritet të fillojë të rikostruohet kah mesi i muajit gusht, thotë kryetari i komunës së Tetovës Bilall Kasami. Rikostruimi i kësaj rruge është shtyer disa herë, filimisht për shkak të pandemisë, pastaj për shkak të rritjes së çmimit të materialeve, ndërsa kishte edhe prolongim të punëve për shkak të mos dhënies së lejes së punëve nga ana e policisë. Kryetari i komunës së Tetovës thotë se punimet do të fillojnë me 15 gushtë , afat që deri më tash është duke u shtyre nga viti 2022 kur edhe kryetari Kasami nënshkroi me ish ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Risto Penov. Bilall Kasami- kryetar i komunës Tetovës “ Në rrugën e butileve është dashur të fillojnë punimet por me kërkesë të banorëve të zonës për shkak të përvojave më të hershme që nuk realizoheshin punimet në kohë , kërkuan që punimet të nisin pas largimit të mërgimtarëve dhe dakordimi është pas 15 gushtit të fillojn punimet dhe besoje në afat rekord para fillimit të dimrit të përmbylljen gjithë punimet.” Zakonisht në këtë periudhë kjo rrugë është më shumë e frekuentuar. Banorët janë të ndarë, disa thonë se punimet duhet të fillojnë të paktën me 1 shtator e disa mendoj se 15 gushti është koha e duhur.Anketa Me këtë projekt pritet që të ruhet identiteti dhe autenticiteti i Rrugës së Butiqeve apo i Çarshisë së Epërme. Kjo rrugë në të kaluarën ishte shumë e njohur dhe e frekuentuar nga qytetarët për artizanalet megjithatë sot bizneset që ndodhen aty nuk kanë punë sikur para disa viteve.TV KOHA

Continue Reading

Më të lexuarat