Connect with us

Lajme nga vendi

Hyrja e ASh-së në Qeveri dhe ndarja e posteve? Snopçe: Në drejtësi do të kishim dhënë kontributin tonë

Published

on

Nëse Aleanca për Shqiptarët do të hynte në Qeveri, ministria e Drejtësisë do të ishte njëra prej dikastereve ku vlerësojnë se do të kishin dhënë kontributin e tyre për t’i përmirësuar gjërat, deklaroi mbrëmë në “Click plus”, deputeti ASh-së, Halil Snopçe.

“Në qoftë se ne e kritikojmë mos funksionimin e sistemit të së drejtës, nëse ne kritikojmë mos zbatimin e ligjeve në këtë shtet, nëse ne kritikojmë nivelin e lartë të korrupsionit në shtet, normalisht dikasteri i Drejtësisë dhe disa drejtori që mund të kenë lidhje me funksionimin e mirëfilltë të sistemit të së drejtës. Do ishte e logjikshme për shkak se ne konsiderojmë se kemi dijen e mjaftueshme politike që të japim kontribut”, theksoi Halil Snopçe, deputet i ASh-së.

Megjithatë sipas analistit dhe gazetarit Arben Ratkoceri, do të ishte naivitet të besohet se reformat e mëdha mund do të bëhen vetëm me një subjekti politik. Shtoi se kjo gjë mund të arrihet vetëm nëpërmjet një marrëveshjeje mes 4 subjekteve kryesore politike në vend, 2 shqiptare dhe 2 maqedonase.

“Ne të mos bëhemi naivë që një subjekt politik shqiptar, qoftë Aleanca po e marr si më të fuqishme, qoftë BDI në këtë shtet në këtë formë si është do të kenë mundësi që t’i bëjnë ato ndryshimet e mëdha brenda shtetit. ”

Çka quan ndryshim të madh brenda shtetit?

Advertisement

“Reformën e madhe në drejtësi po e marr shembull. Nuk mundet, për 1 vit e gjysmë nuk bëhet ajo. Edhe për 8 vite nuk bëhet”, pohoi Arben Ratkoceri, analist.

Sipas analistit Sefer Selimi, ASh duhet të ketë kujdes kësaj radhe me koalicionin me partitë qeverisëse. Shtoi se nëse Alternativa me tre deputetë ka 3 ministri, atëherë me këtë logjikë ASh duhet të ketë më shumë pozita.

“Një marrëveshje korrekte, e qartë, e mirë definuar dhe mbi të gjitha proporcionalisht e barabartë me të gjithë partnerët e tjerë të koalicionit.TV21: Interesante si hipotezë. Po flas sinqerisht.”

“Nuk mundet p.sh Alternativa me 3 deputet e gjysmë të ketë 3 ministri dhe Aleancës t’i ofrohen 3 ministri me 8 deputetë”, tha Sefer Selimi, analist.

I mendimit të njejtë është edhe deputeti Snopçe. Shtoi se kur do të ketë ofertë duhet të analizohet edhe ky segment.

Advertisement

“Është shumë normale teza që e ngriti z. Selimi dhe është shumë normale se duhet të jetë ofertë konform kësaj teze. ASh në momentin që do të ketë ofertë sigurisht se do ta merr parasysh edhe këtë fakt. Së paku unë do të kisha marrë parasysh sepse ne duhet të dalim para votuesve tonë dhe të arsyetohemi”, pohoi Halil Snopçe, deputet i ASh-së.

Një tjetër ministri të cilën mund ta drejtojë ASh është edhe ajo e Shëndetësisë. Në pyetjen mbrëmë se “A po shkon Bekim Sali dhe po vjen Bekim Tateshi?”, Snopçe sqaroi se ende nuk ka oferta konkrete.21.tv

Lajme nga vendi

Është rihapur për qarkullim vendkalimi kufitar “Bogorodicë”

Published

on

Vendkalimi kufitar “Bogorodicë” është rihapur dhe funksionon normalisht, njofton Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) . Kalimi është mbyllur përkohësisht sot për shkak të zjarrit në anën greke të kufirit. Për shuarjen e zjarrit kanë ndërhyrë 39 zjarrfikëse me dy ekipe këmbësorie, 12 automjete dhe një helikopter.

Deri në normalizimin e qarkullimit në vendkalimin kufitar Bogorodicë – Evzoni automjetet janë devijuar në vendkalimin kufitar “Dojran”. Në kamerat e Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore vërehej se në dalje të shtetit ndodhen tre rreshta të automjeteve që presin në dalje të shtetit dhe nuk lëvizin.

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO)Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza

Published

on

Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza. Faza e parë është deri në lagjen Drenovec, respektivisht deri tek ish fabrika e Tullave, ndërsa faza e dytë duhet të realizohet deri në fshatin Poroj. Aktualisht është duke u punuar në fazën e parë, ku janë duke u vendosur kanalizimi atmosferik dhe fekal, rrjeti I ujësjellësit, ndërsa më pas do të vazhdohet edhe me asfaltimin dhe me ndriçimin publik. Nga komuna e Tetovës thonë se për fazën e parë janë siguruar mjetet ndërsa për fazën e dytë do të kërkohet ndihmë nga qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Krahas punëve në teren në vijim e sipër është edhe procesi I shpronësimit të pronave private. “Për sa I përket këtij bulevardi, aktualisht është duke u bërë kanalizimi atmosferik, njëkohësisht ka filluar edhe shpronësimi I pronave, ku janë 38 lëndë për shpronësim.Pasi të përfundohet faza e parë që përfshinë kanalizimet, asfaltimin dhe ndriçimin publik ku vlera totale e fazës së parë kushton reth një milion euro, më pas do të vazhdohet edhe me fazën e dytë por, pasi që është një projekt që kushton më shumë do të duhet të kërkohet mjete nga qeveria për të përmbyllur këtë buevard”, deklaroi Besarta Ramadani, zëdhënse e komunës së Tetovës. Ndryshe, Bulevardi “Vidoe Smilevski – Bato” apo vazhdimi i bulevardit industrial nga qendra sportive e deri tek rruga për te kazerma, është përuruar në vitin 2021,ndërsa ka kushtuar gjithsej 1 milion euro kurse mjetet janë siguruar përmes bankës botërore. Ky bulevard është një ndër arteriet kryesore të komunikacionit për trafikun e stërngarkuar në rrugët e qytetit të Tetovës dhe kishte për qëllim që të evitojë kaosin në pjesët kryesore, sidomos për automjetete që vijnë nga Shkupi dhe Gostivari dhe desticnacion nuk e kanë Tetovën, por rrugën regjionale Tetovë-Jazhincë dhe anasjelltas.Paralelisht në Tetovë zhvillohen edhe dy projekte, njëri prej te kazerma e Tetovës e deri tek dalja në rrugën Tetovë-Jazhincë dhe qarkorja e Tetovës nga autostrada Tetovë-Shkup e deri në fshatin Neprshten. Të gjitha këto tre segmente rrugore nëse përfundojnë brenda disa viteve, do të jetë shpëtim për Tetovën sidomos për automjetetet e rënda të cilët nuk do të duhet që të hyjnë brenda në qytet por do të shfrytëzojnë njërën prej këtyre tre rrugëve.Qarkorja e Tetovës filloi këtë vit, pak para zgjedhjeve dhe sipas paralajmërimeve do të duhet të përfundojë vitin e ardhshëm. TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO) Punët në rrugën e butiqeve fillojnë më 15 gusht

Published

on

Rruga e Butiqeve pritet të fillojë të rikostruohet kah mesi i muajit gusht, thotë kryetari i komunës së Tetovës Bilall Kasami. Rikostruimi i kësaj rruge është shtyer disa herë, filimisht për shkak të pandemisë, pastaj për shkak të rritjes së çmimit të materialeve, ndërsa kishte edhe prolongim të punëve për shkak të mos dhënies së lejes së punëve nga ana e policisë. Kryetari i komunës së Tetovës thotë se punimet do të fillojnë me 15 gushtë , afat që deri më tash është duke u shtyre nga viti 2022 kur edhe kryetari Kasami nënshkroi me ish ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Risto Penov. Bilall Kasami- kryetar i komunës Tetovës “ Në rrugën e butileve është dashur të fillojnë punimet por me kërkesë të banorëve të zonës për shkak të përvojave më të hershme që nuk realizoheshin punimet në kohë , kërkuan që punimet të nisin pas largimit të mërgimtarëve dhe dakordimi është pas 15 gushtit të fillojn punimet dhe besoje në afat rekord para fillimit të dimrit të përmbylljen gjithë punimet.” Zakonisht në këtë periudhë kjo rrugë është më shumë e frekuentuar. Banorët janë të ndarë, disa thonë se punimet duhet të fillojnë të paktën me 1 shtator e disa mendoj se 15 gushti është koha e duhur.Anketa Me këtë projekt pritet që të ruhet identiteti dhe autenticiteti i Rrugës së Butiqeve apo i Çarshisë së Epërme. Kjo rrugë në të kaluarën ishte shumë e njohur dhe e frekuentuar nga qytetarët për artizanalet megjithatë sot bizneset që ndodhen aty nuk kanë punë sikur para disa viteve.TV KOHA

Continue Reading

Më të lexuarat