Connect with us

Lajme nga vendi

Ahmeti lëvdon Grubin e Osmanin: “Gëzohem kur dëgjoj se janë pasqyra e shtetit”

Published

on

Lëre që nuk i heq, por edhe në tubimet me qytetarët, kreu i integristëve Ali Ahmeti vazhdimisht i lëvdon zv/kryeministrin e parë Grubin, ministrin Osmani dhe ministrat e tjerë nga partia e tij. Ahmeti tha se 20 vite ka investuar në ngritjen e kuadrove që sot, sipas tij, po na e zbardhin fytyrën para shteteve, vendeve e kombeve të përparuara.

“Unë gëzohem dhe më rritet krenaria kur dëgjoj dhe më thonë të huajt nga Brukseli e Uashingtoni se këta janë pasqyra e shtetit dhe e Qeverisë dhe kjo më fisnikëron, më bën të lumtur dhe të palodhshëm që ne të vazhdojmë të ecim përpara. Në këto momente që ne flasim, Bujar Osmani po kthehet nga Ukraina. Është ministër i jashtëm i gati gjysmës së globit, do të thotë që kemi arritur dhe ato investime që kemi bërë nuk na kanë shkuar huq”, tha Ali Ahmeti, kryetar i BDI-së.

E për kritikat që në BDI ka humbur demokracia e brendshme, Ahmeti tha se partia po funksionon për mrekulli.

“BDI, jo që unë jam kryetar i kësaj partie, por është një nga partitë më me demokraci të brendshme, lëri çka flasin ata se s’ka demokraci. Funksionojnë për mrekulli të gjithë institucionet dhe organet”, pohoi Ali Ahmeti, kryetar i BDI-së.

Advertisement

Lëvdata për Grubin kishte edhe ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi. Tha se me këtë përbërje të ekzekutivit, e sidomos me Grubin, kanë sjellë vendime shumë të rëndësishme për qytetarët, e sidomos për shqiptarët.

“Për herë të parë është miratuar vendim i Qeverisë me iniciativë të Ministrisë për Sistem Politik ku është ministër njëkohësisht zv/kryeministri i parë që të gjitha mjetet e masave të ndryshme, programeve të ndryshme të cilat do të ndahen për qytetarët në nivel shteti të ndahen me metodologjinë e zhvillimit të barabartë rajonal. Çfarë do të thotë kjo? Nëse në një kohë, para disa dekadave, gjatë procesit të privatizimit, diskriminimeve të ndryshme ka ndodhur që rajone të ndryshme të jenë të favorizuara”, tha Kreshnik Bekteshi, ministër i Ekonomisë.

Ndërkaq nga pyetjen e qytetarëve të Gostivarit, Grubi u pyet se a do të tërhiqej për hir të bashkimit të partisë. Ai tha se kjo pyetje për të është shumë e lehtë.

“Ne e kemi vetëm një misionar në vendin tonë dhe jemi rreshtuar pas këtij misionari dhe për mua nuk ka dy standarde. Ja këtu jemi, ja le të më shohin edhe fëmijët e mi, për mua fjala Ali Ahmetit është e fundit”, tha Artan Grubi, zv/kryeministër i parë.

Kjo është dita e katërt që Ahmeti bashkë me funksionarë të BDI-së të nivelit lokal e qendror po takohet me qytetarët nën moton “Bashkë për Europë”. Takime paralelisht mban edhe grupi i zjarrit, ku sot nënkryetari i BDI, Izet Mexhiti dhe sekretari organizativ i BDI-së Blerim Bexheti do të mbajnë takim me të rinjtë nga Shkupi.tv21.

Advertisement
Advertisement

Lajme nga vendi

Komuna e Gostivarit dhe qeveria do të punojnë bashkërisht në përmirësimin e transparencës dhe luftës kundër korrupsionit

Published

on

Vetëqeverisja lokale dhe Qeveria së bashku do të punojnë në përmirësimin e transparencës në punë dhe në përballjen me korrupsionin. Këto janë konkluzionet pas takimit të personit të parë të komunës së Gostivarit, Valbon Limani dhe zëvendëskryeministrit për Politika dhe Qeverisje të Mirë, Arben Fetai.

Në paraqitjen e parë zyrtare dhe vizitën e parë në Komunën e Gostivarit, Fetai foli në gjuhën shqipe dhe deklaratën për mediat që raportonin në gjuhën maqedonase e dha në gjuhën angleze me arsyetimin se nuk mund të shprehej mirë.

“Kemi diskutuar gjithashtu se do të doja të punoja me pushtetin vendor, për të forcuar transparencën, kemi një ligj për qasje në informacione publike që mezi zbatohet. Do të punojmë me komunat që procedurat e tenderit të publikohen dhe të jenë të aksesueshme për qytetarët dhe për kompanitë dhe që të publikohen dhe kontratat që ndahen, në mënyrë që qytetarët dhe kompanitë të dinë se çfarë po bëjnë komunat me paratë e taksapaguesve”, deklaroi zëvendëskryeministri Fetai.

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Komunës së Gostivarit, Valbon Limani theksoi se me zëvendëskryeministrin kanë biseduar për mundësitë dhe aktivitetet që do të ndikojnë në punën e vetëqeverisjes lokale dhe bashkëpunimin me qeverinë.

“Përveç për transparencns, kemi diskutuar edhe për planet vjetore për përballjen me korrupsionin. Ne propozuam gjithashtu vendisjen e një numri telefoni dhe një adrese elektronike për raportimin e rasteve të dyshimta. Presim që të organizohet një diskutim apo forum publik ku do të diskutohet për këtë fenomen dhe do të nxirren konkluzione që do të ndihmojnë në përballimin e kësaj dukurie”, tha Limani.

Advertisement

Zëvendëskryeministrja Fetai ka treguar se i duhet pak kohë për të shqyrtuar situatën dhe për të përcaktuar prioritetet të cilat, siç tha ai, do të vendosen deri në fund të vitit

Continue Reading

Lajme nga vendi

Ngritet kallëzim penal ndaj Besija Iljazit ish drejtoreshës së Klinikës Universitare për Toksikologji

Published

on

MPB ka njoftuar se Më 12.07.2024, Departamenti për luftimin e krimit të organizuar dhe të rëndë, Njësia për korrupsion në bashkëpunim me Departamentin e Policisë Kriminale, ngriti kallëzim penal kundër B.I. (29) nga Tetova, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer vepër penale “shpërdorim i pozitës dhe autorizimeve zyrtare”, e parashikuar dhe e dënueshme sipas nenit 353, paragrafi 3 dhe paragrafi 1 të Kodit Penal.

E pandehura B.I., në cilësinë e ushtrueses së detyrës së drejtorit organizativ të Institucionit Publik Shëndetësor – Klinika Universitare për Toksikologji, duke tejkaluar autorizimet e saj zyrtare në periudhën nga 14.02.2024 deri më 24.06.2024, me qëllim të sigurimit të përfitimeve të paligjshme pasurore për 17 persona, më 15.05.2024 ka nënshkruar 15 kontrata për punë me 15 persona të cilët ishin të angazhuar në Klinikën Universitare për Toksikologji (dhe persona të tjerë pa bazë ligjore të rregulluar për praninë e tyre në klinikë), pas çka, retroaktivisht, për personat e supozuar të angazhuar për punë, për muajt prill dhe maj 2024 ka lëshuar dy urdhra pagese dhe ka kryer pagesën e kompensimit mujor për angazhimin e supozuar në një shumë totale prej 659,781 denarë me përfshirjen e tatimit personal mbi të ardhurat.

Pagesat e përmendura janë kryer në mënyrë të paligjshme, me çka e pandehura B.I. ka dëmtuar Institucionin Publik Shëndetësor Klinika Universitare për Toksikologji për një shumë totale të pagesave të kryera me tatimin e paguar prej 659,781 denarë.

Sipas të dhënave të lartpërmendura, e pandehura ka kryer veprime zyrtare të cilat nuk duhej t’i kryente, domethënë B.I. ka kryer vepër penale “shpërdorim i pozitës dhe autorizimeve zyrtare” sipas nenit 353, paragrafi 3 i lidhur me paragrafi 1 të Kodit Penal, duke dëmtuar Institucionin Publik Shëndetësor Klinika Universitare për Toksikologji për shumën prej 659,781 denarë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

DMSH nënshkroi kontratë me dy pilotët e pensionuar të “Er traktor”, pritet përfshirja e tyre në shuarjen e zjarrit në rajonin e Negotinës

Published

on

Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim (DMSH) ka nënshkruar marrëveshje me dy pilotët në pension të “Er traktor” dhe gjatë ditës pritet të përfshihen në shuarjen e zjarrit në rajonin e Negotinës, ka bërë të ditur për MIA-n drejtori i DMSH-së, Bekim Maksuti.

Ai theksoi se dy pilotët tashmë kanë shkuar në aeroport dhe pasi të kenë kaluar procedurat që kërkohen para çdo fluturimi do të drejtohen për në malin Serta në rajonin e Negotinës.

“Kemi nënshkruar marrëveshje me dy pilotët dhe për një kohë shumë të shkurtër do të përfshihen në shuarjen e zjarreve në rajonin e Negotinës. Pilotët tashmë janë rrugës për në aeroport, duhet të kalojnë disa procedura para se të jenë gati për të fluturuar dhe në një kohë shumë të shkurtër do të përfshihen në shuarje”, deklaroi Maksuti për MIA-n.

Drejtori nuk ka dashur të tregojë se për sa rrogë dy pilotët janë rikthyer. Në një bisedë për MIA -në muajin e kaluar, Maksuti tha se për kthimin e dy pilotëve të trajnuar, DMSH-ja kërkon nga Ministria e Financave pagë prej 300 mijë denarë, sepse puna e pilotit në DMSH-së me pagë prej 72 mijë denarë është joatraktive.

Ai shtoi se kontrata është nënshkruar deri në fund të vitit dhe pas skadimit duhet të vendosë Qeveria, sepse, theksoi ai, “është e nevojshme që pagat të shlyhen në nivel shtetëror”.

Advertisement

“Kontrata është nënshkruar deri në fund të këtij viti, do të shohim se çfarë do të vendosë qeveria. Ka ndalesë për konkurse të reja, kështu që sapo të kemi mundësi të rinovojmë konkurset për marrjen e pilotëve të rinj, do ta bëjmë dhe do të shohim nëse ka të interesuar. Para së gjithash, duhet të rregullohet statusi i tyre për sa i përket të ardhurave, është i nevojshëm rregullimi i pagave në nivel shtetëror. Kjo është ende problem, sepse duhet zgjidhur në një nivel më të lartë”, tha Maksuti.

Continue Reading

Më të lexuarat