Connect with us

Lajme nga vendi

Zbulohen një sërë parregullsish/ Raporti revizor për punën e MPB-së

Published

on

Enti Shtetëror për Revizion bëri kontroll në raportet financiare të Ministrisë së Punëve të Brendshme për llogarinë e buxhetit bazë për vitin 2020, bashkë me revizion të përputhshmërisë.

“Me revizionin e bërë për vitin 2020, dhamë mendim me rezervë për vërtetësinë dhe objektivitetin e raporteve financiare dhe për përputhshmërinë e transaksioneve financiare me rregullativën përkatëse ligjore, udhëzimet dhe politikat e përcaktuara.”- thonë nga Enti Shtetëror i Revizorit.

Është konstatuar se të hyrat nga lëshimi i pasaportave, letërnjoftimeve, patentë shoferëve, lejeve të qarkullimit, targave dhe formularëve të tjerë nuk janë evidentuar sipas bazës mbi të cilën janë realizuar, thuhet në raportin revizor.

Revizorët rekomandojnë që të instalohet një evidencë analitike e të ardhurave sipas bazës mbi të cilën janë realizuar dhe të vendoset një mekanizëm kontrolli për ndjekjen e pagesave të bëra dhe formularëve të lëshuar.

“Në vitin 2020 është vendosur një mënyrë e porositjes së drejtpërdrejtë të targave nga SPB, pa lidhur kontrata individuale për porosinë mes Ministrisë dhe bartësit të prokurimit. Gjatë zbatimit të procedurës së prokurimit publik për përpunim dhe dorëzim të targave, nuk është siguruar konkurrencë e mjaftueshme ndërmjet operatorëve ekonomikë dhe nuk është vendosur ndjekje e prokurimeve sipas sasive.”- pohojnë nga Enti Shtetëror i Revizorit.

Advertisement

Për disa nga llogaritë e kontrolluara, EShR gishtin për përgjegjësinë ua drejton dy ministrave të të Punëve të Brendshme, Oliver Spasovskit dhe Naqe Çulevit./lajmpress.org/

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Lajme nga vendi

Janevska: Nga viti i ardhshëm do të përcaktohen kuotat e fakulteteve sipas analizës së tregut të punës

Published

on

Nga viti i ardhshëm, kuotat e institucioneve të arsimit të lartë do të përcaktohen në bazë të analizës së tregut të punës dhe të dhënave të Agjencisë për Punësim, deklaroi ministrja e Arsimit dhe Shkencës Vesna Janevska në emisionin “Stadiumi” në Kanalin 77.

Siç thuhet në njoftim, ministrja theksoi se këtë vit nuk ka pasur kohë për të ndërhyrë në konkurs, sepse ai ishte përgatitur nga menaxhmenti i mëparshëm dhe për shkak të afatit të shkurtër, Qeveria e re duhej ta miratonte.

Sipas Janevskës, vendi nuk ka nevojë për aq shumë juristë, për dallim nga mësimdhënësit e matematikës, fizikës dhe kimisë.

Këtë vit nuk kemi pasur kohë të ndërhyjmë në konkurs, sepse ai ishte përgatitur nga menaxhmenti i mëparshëm dhe për shkak të afatit të shkurtër, Qeveria e re duhej ta miratonte pa mundësi korrigjimesh. Por analiza ka filluar. Duhet të zvogëlohen disa kuota, për shembull, Maqedonia nuk ka nevojë për aq shumë juristë, ka nevojë për mësimdhënës të matematikës, fizikës, kimisë dhe ne do t’i stimulojmë të rinjtë me bursa që të zgjedhin profesione që janë të pakta, tha Janevska.

Ministria e Arsimit dhe Kulturës shton se po mendon të vendosë provimet pranuese në të gjitha institucionet e arsimit të lartë, por kjo do të diskutohet më tej.

Advertisement

– Janevska foli edhe për buxhetin për shkencën, të cilin, siç tha ajo, Qeveria synon ta rrisë nga 0,3 për qind të bruto-produktit të brendshëm në 1 për qind dhe se kjo do të ndodhë gradualisht, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Arsimit.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Aksion i policisë në një klub nate në rrugën e vjetër Tetovë-Shkup, kapen 8 shtetase të huaja të moshës 22 deri në 32-vjeç

Published

on

Mbrëmë (20.07.2024) në periudhën nga ora 00:00 deri në 02:00, policët e SPB Tetovë kryen një kontroll në një klub nate në rrugën rajonale Tetovë – Shkup. Gjatë kontrollit në objekt u gjetën tetë shtetase të huaja të moshës nga 22 deri në 32 vjeç nga Rusia, Moldavia dhe Shqipëria, të cilat kishin keqpërdorur qëndrimin e tyre, pra qëndronin në shtet në kundërshtim me qëllimin e deklaruar. Ato janë arrestuar dhe mbajtur në stacionin e policisë për procedurë të mëtejshme.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Lëndohet rëndë elektriçisti nga Reçica e Vogël, duke kryer punime në një shtëpi bie në kontakt me një linjë të tensionit të lartë dhe pëson djegie

Published

on

MPB ka njoftuar se me datë 19.07.2024 në orën 10:10, në SPB Tetovë është raportuar se në Qendrën e Urgjencës në Tetovë është sjellë me djegie H.I. (60) nga Reçicë e Vogël e Tetovës. Sipas raportit, ai kishte ardhur në kontakt me një linjë të tensionit të lartë gjatë punës për instalimin e rrjetit elektrik në një shtëpi në ndërtim në Kallnik të Tetovës dhe kishte pësuar djegie. Inspektimi në vendngjarje është kryer nga një ekip i SPB Tetovë dhe një inspektor i punës.

Continue Reading

Më të lexuarat