Connect with us

Lajme nga vendi

KSHZ-ja duhet t’i konfirmojë kandidaturat presidenciale

Published

on

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) pritet që sot të mbajë seancë ku duhet të kofirmojë kandidaturat e shtatë kandidatëve presidencial për zgjedhjet e 24 prillit. Kandidatura kanë paraqitur Stevo Pendarovski i mbështetur nga LSDM-ja dhe koalicioni, Gordana Siljanovska – Davkova e mbështetur nga VMRO-DMPNE-ja dhe koalicioni, Maksim Dimitrievski nga ZNAM, Biljana Vankovska e mbështetur nga E Majta, Bujar Osmani nga BDI, Stevço Jakimovski nga GROM dhe Arben Taravari i mbështetur nga koalicioni “VLEN”. Shortin për përcaktimin e listës së vetme të kandidatëve KSHZ-ja do ta mbajë më së voni me 28 mars.

KSHZ-ja pas pranimit të listave të kandidatëve, ka kontrolluar nëse ato janë konform me dispozitat e Kodit zgjedhor dhe kontrolloi nëse kandidatët për president i plotësojnë kushtet e parapara me Kushtetutë dhe nenin 7 paragrafi 2, 3 dhe 4 të Kodit zgjedhor, përmes kontrollimit të të dhënave në regjistrat përkatës të institucioneve kompetente. Institucionet që posedojnë të dhënat për plotësimin e kushteve janë detyruar t’i dorëzojnë të dhënat në formë elektronike komisionit brenda 24 orëve nga marrja e kërkesës pa asnjë kompensim.

Nëse KSHZ-ja konstaton se lista është dorëzuar në afatin e caktuar dhe është vendosur në përputhje me dispozitat e Kodit zgjedhor, listën e dorëzuar do ta konfirmojë me vendim menjëherë, më së voni në afat prej 24 orësh. Nëse konstatohet se në listë ka parregullsi të caktuara, KSHZ-ja do të ftojë përfaqësuesit e autorizuar të parashtruesit të listës për t’i hequr parregullsitë brenda 48 orëve nga marrja e njoftimit të komisionit për parregullsitë. Nëse parregullsitë ose lëshimet hiqen brenda afatit ligjor, lista e dorëzuar do të konfirmohet me vendim. Në rast të parregullsive nga neni 67 paragrafi (2) nga Kodi zgjedhor, parashtruesi listës mund të zëvendësojë kandidatin e propozuar që nuk i plotëson kushtet me një kandidat të ri brenda afatit kohor prej 48 orësh dhe është i detyruar që vetë të sigurojë të dhënat për plotësimin e kushteve të parapara në nenin 7, paragrafi (2), (3) dhe (4) nga Kodi zgjedhor.

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница изгласа поништување на вчера донесената измена на Упатството за важечки и неважечки ливчиња. Претседателот на ДИК Александар Даштевски и чл

Sipas librit të afateve për aktivitete zgjedhore nëse KSHZ-ja konstaton se lista nuk është dorëzuar në kohë, përkatësisht pas afatit të caktuar, listën e dorëzuar do ta refuzojë me vendim brenda 24 orëve.

Nëse KSHZ-ja konstaton se parregullsitë ose lëshimet, parashtruesi i listës nuk i ka hequr brenda 48 orëve, listën e dorëzuar do të refuzojë me vendim më së voni në afat prej 24 orëve, duke llogaritur skadimin e afatit për heqjen e parregullsive.

Parashtruesit e listave ose kandidaturave munden përmes përfaqësuesve të tyre të autorizuar të paraqesin kërkesë me shkrim për tërheqjen e listës ose kandidaturës brenda 48 orëve nga miratimi i vendimit për konfirmimin e listave përfundimtare në pajtim me nenin 67 paragrafi (5) të Kodit zgjedhor. Kur bëhet fjalë për tërheqjen e listës së kandidatëve lista mund të tërhiqet vetëm në tërësi.

Advertisement
На предвремените парламентарни избори денеска до 13 часот во Охрид на гласање излегле 28,27 отсто од лицата со право на глас.

Partive u mbeten edhe 14 ditë deri në fillimin e fushatës për zgjedhjet presidenciale, ndërsa në rrjedhë janë afatet për përgatitjen e listave për deputetë. Listat e kandidatëve për deputetë në Kuvend i dorëzohen KSHZ-së nga përfaqësuesit e autorizuar, më së voni deri në mesnatë të datës 2 prill.

Lajme nga vendi

Shkurtohet orari i parkimit me pagesë në Tetovë

Published

on

Kthimi i mërgimtarëve në vendlindje ka detyruar autoritetet lokale që të aktivizohen që të mos ketë kaos në trafik, pasi që përvoja nga e kaluara nuk është e mirë, kur dihet se Tetova gjithnjë vuan për bulevarde të reja, rrugë më të gjëra dhe mungesë të vendeve të parkimit. Së këndejmi, komuna e Tetovës në bashkëpunim me ndërmarrjen Parkingu i Qytetit, ka vendosur që të shkurtojë orarin e parkimit zonal për dy orë respektivisht tani koha e parkimit do të jetë nga ora 07:00 deri në ora 21:00, dy orë më herët se zakonisht. Tashmë të gjithë qytetarët pas orës 21:00 mund ta shfrytëzojnë parkimin pa pagesë sepse dhe merimanga e qytetit nuk do të punojë, por luten qytetarët që mos t’i parkojnë veturat e tyre në trotuare dhe në vende ku pengojnë qarkullimin e lirë të qytetarëve, njoftojnë nga komuna e Tetovës.

“Ky vendim do të filloj nga 15 i këtij muaji deri në 15 gusht. Po ashtu tashmë oborret e shkollave në Tetovë janë të lira dhe parkimi është falas. Duke nisur nga ky fakt drejtuesit e automjeteve do ishte mirë që të parkojnë veturat e tyre në këto parkingje që të shmangim kaosin në komunikacion. Tani është koha kur mërgimtarët tanë janë për pushime në vendlindje dhe në shenjë respekti dhe nderimi kemi vendosur të shkurtojmë orarin e parkimit me pagesë. Në anën tjetër për të lehtësuar edhe më shumë trafikun e qytetit, Komuna e Tetovës në bashkëpunim me Sektorin e Punëve të Brendshme Tetovë, do të punojë vazhdimisht në ruajtjen e rendit dhe rregullimin në rrugë për të shmangur kaosin në qytet”, tha Besarta Ramadani, zëdhënëse e komunës së Tetovës.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Urologu Agim Berisha pritet të jetë drejtor i ri i Spitalit Klinik të Tetovës

Published

on

Doktor Agim Berisha pritet të jetë drejtor i përgjithshëm i Spitalit Klinik të Tetovës, mëson portali TS. Berisha është një kohë të gjatë si specialist në Spitalin Klinik të Tetovës. Berisha është emëruar nga VLEN gjegjësisht, Lëvizjes Demokratike.

Nuk do të ketë më drejtor ekonomik në Spitalin Klinik të Tetovës, por do të jetë vetëm Agim Berisha drejtor i përgjithshëm.

Drejtori në ardhje siç mësohet do të ketë konsideratë të jashtëzakonshme për punonjësit që janë me kontrata në vepër që vite të tëra kanë punuar në këtë Spital edhe gjatë Pendemisë.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Mickoski: Bashkëpunimi me Hungarinë nuk është i kufizuar, tani na duheshin vetëm 500 milionë euro

Published

on

Pakoja financiare e qeverisë së Victor Orbanit është një bashkëpunim i veçantë ekonomik që do të zhvillohet në nivel të qeverive të Maqedonisë dhe Hungarisë, dhe është një lloj bashkëpunimi që nuk është i kufizuar në sasi, tha kryeministri Hristijan Mickoski duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve gjatë vizitën e tij në Ohër.

“Më vjen keq që kam lexuar në media të caktuara nga politikanë të caktuar se Mickoski “premtoi një miliard, solli 500 milionë euro”. Tani e them këtë, ne premtuam një miliard por sollëm më shumë, por do ta përdorim kur të na duhet.

Aktualisht na duhen 500 milionë euro. Nga ato 250 milionë nevojiten që komunat të financojnë projektet e tyre, gjë që është e rëndësishme për qytetarët sepse duan të ndjejnë projekte reale. 250 të tjerat duam t’ua japim bizneseve dhe kompanive, sepse kanë kushte tregu të paktën dyfish më të këqija. Sot në biznes ai që nuk ka nevojë për kredi merr kredi, këtu po japim si Qeveri, kjo është për ju”, tha Mickoski.

Detyrimi i biznesit do të jetë që të ketë të paktën 250 milionë euro që do t’i investojë si mjete të veta, në mënyrë që investimi fillestar në kompani të jetë 500 milionë euro.

Continue Reading

Më të lexuarat