Connect with us

Lajme nga vendi

Mbrojtja e “Besa Trans” do të bëjë ankesë: Dënimet janë të larta

Published

on

Mbrojtja do të ushtrojë të drejtën e ankesës ndaj aktgjykimit në rastin “Besa Trans”, në të cilin pronari Bekim Haxhiu u dënua me një vit e tetë muaj burg.

Në një deklaratë për media pas aktgjykimit të sotëm për rastin, në të cilin përveç pronarit, “Besa Trans” si subjekt juridik është dënuar me gjobë prej 800.000 mijë denarë dhe katër vite ndalim për transport ndërkombëtar, avokati i mbrojtjes Asmir Alispahiq tha se konsideron se dënimi është shumë i lartë.

“Nëse bëjmë një krahasim në seksionin e vendimeve të tjera të shqiptuara gjyqësore dhe vendimeve gjyqësore të këtij lloji, megjithëse parashikohet dënimi me burg nga një deri në pesë vjet, mendoj se në këtë situatë të veçantë është shumë i lartë”, tha ai.

Ai shtoi se teoria e mbrojtjes do të paraqitet edhe para gjykatave më të larta.

“Sipas mbrojtjes në rastin konkret penal, kjo vepër jo vetëm që nuk mund të mbijetojë, por as i pandehuri Bekim Haxhiu e as personi juridik nuk është dashur të akuzohen. Por, natyrisht, procedura u krye. Dënimi është përfundimtar. Palët kanë të drejtë ankese dhe ne do të presim vendimet prej tyre”, tha ai.

Advertisement

Sipas avokatit Asmir Alispahiq, për të përmbushur thelbin e veprës penale të “falsifikimit të dokumentit”, këtij materiali dëshmues, nevojitet edhe një gjetje e ekspertëve.

“Në fjalën time përmbyllëse e kam analizuar si teorikisht ashtu edhe nga praktika gjyqësore krahasuese, ku elementi bazë për këtë krim është ekzistenca e një dokumenti të falsifikuar dhe të përdorur si real. Në këtë situatë specifike, as nuk bëhet, as përdoret dhe as nuk ekziston. Pra, jam i bindur, si avokat dhe si avokat i Haxhiut, se ky aktgjykim nuk mund të mbijetojë ashtu siç është shqiptuar në këtë situatë të veçantë”, theksoi ai.

Ndërsa prokurori Vladimir Miloshevski tha se do të presin që të merret vendimi me shkrim i Gjykatës për të parë se çfarë do të bëjnë më pas.

“Nuk dua ta komentoj më vendimin e Gjykatës, e vetmja gjë është se gjykata e ka pranuar aktakuzën në tërësi ashtu siç ka qenë dhe ka shpallur fajtor të akuzuarin dhe personin juridik të akuzuar”, tha ai.

Gjyqtari Ivica Stefanovski, i cili sot e shpalli aktgjykimin në Gjykatën Penale Shkup, deklaroi se të akuzuarit Bekim Haxhiu dhe personi juridik “Besa Trans” janë fajtorë për shkak se i pandehuri, si menaxher i personit juridik “Besa Trans” në më shumë në disa raste ka përdorur dokument të rrejshëm publik ekstrakt nga licenca për transport publik në komunikacionin rrugor ndërkombëtar, të cilin Ministria e Transportit dhe Lidhjeve nuk e ka lëshuar fare për atë autobus.

Advertisement

Ndryshe, aksidenti i autobusit ndodhi në nëntor 2021, në të cilin 45 persona humbën jetën, ndërsa 7 të tjerë u lënduan./Telegrafi/

Lajme nga vendi

Është rihapur për qarkullim vendkalimi kufitar “Bogorodicë”

Published

on

Vendkalimi kufitar “Bogorodicë” është rihapur dhe funksionon normalisht, njofton Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) . Kalimi është mbyllur përkohësisht sot për shkak të zjarrit në anën greke të kufirit. Për shuarjen e zjarrit kanë ndërhyrë 39 zjarrfikëse me dy ekipe këmbësorie, 12 automjete dhe një helikopter.

Deri në normalizimin e qarkullimit në vendkalimin kufitar Bogorodicë – Evzoni automjetet janë devijuar në vendkalimin kufitar “Dojran”. Në kamerat e Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore vërehej se në dalje të shtetit ndodhen tre rreshta të automjeteve që presin në dalje të shtetit dhe nuk lëvizin.

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO)Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza

Published

on

Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza. Faza e parë është deri në lagjen Drenovec, respektivisht deri tek ish fabrika e Tullave, ndërsa faza e dytë duhet të realizohet deri në fshatin Poroj. Aktualisht është duke u punuar në fazën e parë, ku janë duke u vendosur kanalizimi atmosferik dhe fekal, rrjeti I ujësjellësit, ndërsa më pas do të vazhdohet edhe me asfaltimin dhe me ndriçimin publik. Nga komuna e Tetovës thonë se për fazën e parë janë siguruar mjetet ndërsa për fazën e dytë do të kërkohet ndihmë nga qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Krahas punëve në teren në vijim e sipër është edhe procesi I shpronësimit të pronave private. “Për sa I përket këtij bulevardi, aktualisht është duke u bërë kanalizimi atmosferik, njëkohësisht ka filluar edhe shpronësimi I pronave, ku janë 38 lëndë për shpronësim.Pasi të përfundohet faza e parë që përfshinë kanalizimet, asfaltimin dhe ndriçimin publik ku vlera totale e fazës së parë kushton reth një milion euro, më pas do të vazhdohet edhe me fazën e dytë por, pasi që është një projekt që kushton më shumë do të duhet të kërkohet mjete nga qeveria për të përmbyllur këtë buevard”, deklaroi Besarta Ramadani, zëdhënse e komunës së Tetovës. Ndryshe, Bulevardi “Vidoe Smilevski – Bato” apo vazhdimi i bulevardit industrial nga qendra sportive e deri tek rruga për te kazerma, është përuruar në vitin 2021,ndërsa ka kushtuar gjithsej 1 milion euro kurse mjetet janë siguruar përmes bankës botërore. Ky bulevard është një ndër arteriet kryesore të komunikacionit për trafikun e stërngarkuar në rrugët e qytetit të Tetovës dhe kishte për qëllim që të evitojë kaosin në pjesët kryesore, sidomos për automjetete që vijnë nga Shkupi dhe Gostivari dhe desticnacion nuk e kanë Tetovën, por rrugën regjionale Tetovë-Jazhincë dhe anasjelltas.Paralelisht në Tetovë zhvillohen edhe dy projekte, njëri prej te kazerma e Tetovës e deri tek dalja në rrugën Tetovë-Jazhincë dhe qarkorja e Tetovës nga autostrada Tetovë-Shkup e deri në fshatin Neprshten. Të gjitha këto tre segmente rrugore nëse përfundojnë brenda disa viteve, do të jetë shpëtim për Tetovën sidomos për automjetetet e rënda të cilët nuk do të duhet që të hyjnë brenda në qytet por do të shfrytëzojnë njërën prej këtyre tre rrugëve.Qarkorja e Tetovës filloi këtë vit, pak para zgjedhjeve dhe sipas paralajmërimeve do të duhet të përfundojë vitin e ardhshëm. TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO) Punët në rrugën e butiqeve fillojnë më 15 gusht

Published

on

Rruga e Butiqeve pritet të fillojë të rikostruohet kah mesi i muajit gusht, thotë kryetari i komunës së Tetovës Bilall Kasami. Rikostruimi i kësaj rruge është shtyer disa herë, filimisht për shkak të pandemisë, pastaj për shkak të rritjes së çmimit të materialeve, ndërsa kishte edhe prolongim të punëve për shkak të mos dhënies së lejes së punëve nga ana e policisë. Kryetari i komunës së Tetovës thotë se punimet do të fillojnë me 15 gushtë , afat që deri më tash është duke u shtyre nga viti 2022 kur edhe kryetari Kasami nënshkroi me ish ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Risto Penov. Bilall Kasami- kryetar i komunës Tetovës “ Në rrugën e butileve është dashur të fillojnë punimet por me kërkesë të banorëve të zonës për shkak të përvojave më të hershme që nuk realizoheshin punimet në kohë , kërkuan që punimet të nisin pas largimit të mërgimtarëve dhe dakordimi është pas 15 gushtit të fillojn punimet dhe besoje në afat rekord para fillimit të dimrit të përmbylljen gjithë punimet.” Zakonisht në këtë periudhë kjo rrugë është më shumë e frekuentuar. Banorët janë të ndarë, disa thonë se punimet duhet të fillojnë të paktën me 1 shtator e disa mendoj se 15 gushti është koha e duhur.Anketa Me këtë projekt pritet që të ruhet identiteti dhe autenticiteti i Rrugës së Butiqeve apo i Çarshisë së Epërme. Kjo rrugë në të kaluarën ishte shumë e njohur dhe e frekuentuar nga qytetarët për artizanalet megjithatë sot bizneset që ndodhen aty nuk kanë punë sikur para disa viteve.TV KOHA

Continue Reading

Më të lexuarat