Connect with us

Lajme nga vendi

Jo dy, por katër kandidatë në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale?!

Published

on

Pendarovski, Siljanovska-Davkova, Osmani dhe Taravari mendojnë se janë ata që do të hyjnë në vijën e finishit për kolltukun në Vila Vodno, ndaj nuk kanë përgjigje se përkrahjen e kujt do ta kërkojnë në raundin e dytë zgjedhor.

Katër kandidatët për kryetar të shtetit – Stevo Pendarovski, Gordana Siljanovska-Davkova, Bujar Osmani dhe Arben Taravari do të hyjnë në raundin e dytë zgjedhor, duke gjykuar nga përgjigjet që morëm në pyetjen se kë do të mbështesnin. Që të katër hamendësojnë se do të hyjnë në vijën e finishit për karrigen në Villa Vodno.

LSDM dhe VMRO-DPMNE nuk janë përgjigjur nëse në raundin e dytë zgjedhor do të kërkojnë mbështetje nga koalicioni VLEN, kandidat i të cilit është Taravari dhe nga BDI, që garon me ministrin e Jashtëm dhe nënkryetarin e partisë Osmani.

Edhe pse të gjithë premtojnë se do të jenë president i të gjithë qytetarëve pa dallim etnie dhe feje, deri më tani vetëm presidenti aktual dhe kandidati për mandatin e dytë, Pendarovski, publikisht kërkon mbështetje nga qytetarët e etnive të tjera, pra siç thotë ai, nga partitë që përfaqësojnë ata qytetarë. Mirëpo, siç na thanë nga kabineti i tij, ai nuk do të kërkojë mbështetje direkte nga Ahmeti dhe as nga liderët e koalicionit VLEN.

VMRO-DPMNE, nga ana tjetër, thonë se kandidatja e tyre Gordana Siljanovska-Davkova në paraqitjet e saj u drejtohet të gjithë qytetarëve dhe se është herët të komentohet se nga kush dhe nëse do të kërkojnë mbështetje në rrethin e dytë zgjedhor.

Advertisement

Interesante janë përgjigjet e kandidatëve shqiptarë për kryetar të shtetit, Taravari dhe Osmani. I pyetur nëse koalicioni VLEN do të mbështesë ndonjë nga kandidatët që do të hyjnë në raundin e dytë zgjedhor, pra nëse do të votojnë për Siljanovska-Davkovën apo për Pendarovskin, Taravari është i bindur se do të shkojë në raundin e dytë dhe se është i sigurt. se ai do të ketë sukses. Por Taravari nuk na është përgjigjur në një rast të tillë nga kush do të kërkonte mbështetjen.

Për kandidatin presidencial të BDI-së, Bujar Osmani, është fyese pyetja jonë se kë do të mbështesë BDI në raundin e dytë zgjedhor për kryetar të shtetit.slobodenpecat. transmeton TV KOHA

Lajme nga vendi

Është rihapur për qarkullim vendkalimi kufitar “Bogorodicë”

Published

on

Vendkalimi kufitar “Bogorodicë” është rihapur dhe funksionon normalisht, njofton Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) . Kalimi është mbyllur përkohësisht sot për shkak të zjarrit në anën greke të kufirit. Për shuarjen e zjarrit kanë ndërhyrë 39 zjarrfikëse me dy ekipe këmbësorie, 12 automjete dhe një helikopter.

Deri në normalizimin e qarkullimit në vendkalimin kufitar Bogorodicë – Evzoni automjetet janë devijuar në vendkalimin kufitar “Dojran”. Në kamerat e Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore vërehej se në dalje të shtetit ndodhen tre rreshta të automjeteve që presin në dalje të shtetit dhe nuk lëvizin.

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO)Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza

Published

on

Vazhdimi i bulevardit V.S Bato në Tetovë do të realizohet në dy faza. Faza e parë është deri në lagjen Drenovec, respektivisht deri tek ish fabrika e Tullave, ndërsa faza e dytë duhet të realizohet deri në fshatin Poroj. Aktualisht është duke u punuar në fazën e parë, ku janë duke u vendosur kanalizimi atmosferik dhe fekal, rrjeti I ujësjellësit, ndërsa më pas do të vazhdohet edhe me asfaltimin dhe me ndriçimin publik. Nga komuna e Tetovës thonë se për fazën e parë janë siguruar mjetet ndërsa për fazën e dytë do të kërkohet ndihmë nga qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Krahas punëve në teren në vijim e sipër është edhe procesi I shpronësimit të pronave private. “Për sa I përket këtij bulevardi, aktualisht është duke u bërë kanalizimi atmosferik, njëkohësisht ka filluar edhe shpronësimi I pronave, ku janë 38 lëndë për shpronësim.Pasi të përfundohet faza e parë që përfshinë kanalizimet, asfaltimin dhe ndriçimin publik ku vlera totale e fazës së parë kushton reth një milion euro, më pas do të vazhdohet edhe me fazën e dytë por, pasi që është një projekt që kushton më shumë do të duhet të kërkohet mjete nga qeveria për të përmbyllur këtë buevard”, deklaroi Besarta Ramadani, zëdhënse e komunës së Tetovës. Ndryshe, Bulevardi “Vidoe Smilevski – Bato” apo vazhdimi i bulevardit industrial nga qendra sportive e deri tek rruga për te kazerma, është përuruar në vitin 2021,ndërsa ka kushtuar gjithsej 1 milion euro kurse mjetet janë siguruar përmes bankës botërore. Ky bulevard është një ndër arteriet kryesore të komunikacionit për trafikun e stërngarkuar në rrugët e qytetit të Tetovës dhe kishte për qëllim që të evitojë kaosin në pjesët kryesore, sidomos për automjetete që vijnë nga Shkupi dhe Gostivari dhe desticnacion nuk e kanë Tetovën, por rrugën regjionale Tetovë-Jazhincë dhe anasjelltas.Paralelisht në Tetovë zhvillohen edhe dy projekte, njëri prej te kazerma e Tetovës e deri tek dalja në rrugën Tetovë-Jazhincë dhe qarkorja e Tetovës nga autostrada Tetovë-Shkup e deri në fshatin Neprshten. Të gjitha këto tre segmente rrugore nëse përfundojnë brenda disa viteve, do të jetë shpëtim për Tetovën sidomos për automjetetet e rënda të cilët nuk do të duhet që të hyjnë brenda në qytet por do të shfrytëzojnë njërën prej këtyre tre rrugëve.Qarkorja e Tetovës filloi këtë vit, pak para zgjedhjeve dhe sipas paralajmërimeve do të duhet të përfundojë vitin e ardhshëm. TV KOHA

Continue Reading

Lajme nga vendi

(VIDEO) Punët në rrugën e butiqeve fillojnë më 15 gusht

Published

on

Rruga e Butiqeve pritet të fillojë të rikostruohet kah mesi i muajit gusht, thotë kryetari i komunës së Tetovës Bilall Kasami. Rikostruimi i kësaj rruge është shtyer disa herë, filimisht për shkak të pandemisë, pastaj për shkak të rritjes së çmimit të materialeve, ndërsa kishte edhe prolongim të punëve për shkak të mos dhënies së lejes së punëve nga ana e policisë. Kryetari i komunës së Tetovës thotë se punimet do të fillojnë me 15 gushtë , afat që deri më tash është duke u shtyre nga viti 2022 kur edhe kryetari Kasami nënshkroi me ish ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Risto Penov. Bilall Kasami- kryetar i komunës Tetovës “ Në rrugën e butileve është dashur të fillojnë punimet por me kërkesë të banorëve të zonës për shkak të përvojave më të hershme që nuk realizoheshin punimet në kohë , kërkuan që punimet të nisin pas largimit të mërgimtarëve dhe dakordimi është pas 15 gushtit të fillojn punimet dhe besoje në afat rekord para fillimit të dimrit të përmbylljen gjithë punimet.” Zakonisht në këtë periudhë kjo rrugë është më shumë e frekuentuar. Banorët janë të ndarë, disa thonë se punimet duhet të fillojnë të paktën me 1 shtator e disa mendoj se 15 gushti është koha e duhur.Anketa Me këtë projekt pritet që të ruhet identiteti dhe autenticiteti i Rrugës së Butiqeve apo i Çarshisë së Epërme. Kjo rrugë në të kaluarën ishte shumë e njohur dhe e frekuentuar nga qytetarët për artizanalet megjithatë sot bizneset që ndodhen aty nuk kanë punë sikur para disa viteve.TV KOHA

Continue Reading

Më të lexuarat