Connect with us

Lajme nga vendi

Kërkohen linja të reja të autobusëve për fshatrat e malësisë së Tetovës

Published

on

 • Disa nga këshilltarët e komunës së Tetovës kërkojnë që të ketë më shumë linja të
  transportit publik.Bëhet fjalë për fshatrat e malësisë së Tetovës dhe fshatin
  Fallishtë.Kjo kërkesë është shtruar nga ana e këshilltarëve të LSDM-së .
  “Kemi propozuar hapjen e linjave të reja për transport të udhëtarëve deri në
  fshatin Falisht dhe Saraqinë.Pasi që ka disa linja, shpresoj se dhe kjo linjë do
  të hapet dhe këshilli do të marrë në konsideratë kërkesën tonë dhe qytetarët të
  mund të shfrytëzojnë trasportin publik”, tha Natasha Petrovska”këshilltare e
  LSDM-së.
  Ndërkaq, kërkesë kishte që të hapen linja të reja edhe për në fshatin Bozovcë, Vicë
  dhe poashtu Falishtë.
  “Propozova që të shtohen tre linja të reja, pra linja Tetova-Vicë dhe anasjelltas, linja Tetovë-Bozovcë dhe anasjelltas dhe
  Tetova –Falishtë dhe anasjelltas.Kërkova që raporti së bashku me linjat e reja të përfshira të inkorporohen dhe të sillet
  në seancën e rradhës në rend dite pasi që kishte edhe mangësi sa I përket linjave ekzistuese, pasi që linjat që janë të
  miratuara nuk realizohen në praktikë” tha Faton Selami këshilltar nga Alternativa.
  Në ndërkohë, këshilltarët e VMRO-DPMNE-së, theksojnë se kërkesa e LSDM-së
  është kopjuar nga ata dhe thonë se ata kanë kërkuar që nga viti I ardhshëm të ketë
  linja të caktuara edhe për fshatin Falisht.
  “Dua të demantoj këshilltaren e LSDM-së, sepse ne këtë propozim e kemi
  dhënë që në seancëne komisionit dhe ai propozim do të jetë për programën
  për vitin 2023.Pra, nuk do të ketë çdo orë autobus, por do të ketë orarë të
  caktuar gjatë ditës dhe nuk mund në këtë mënyrë të jepen deklarata”, tha
  Angel Karapetrov, këshilltar i VMRO-DPMNEsë.
  Ndërkaq, nga komuna e Tetovës thonë se kërkesat do të shqyrtohen dhe në bazë të
  mundësive do të përgjigjen kërkesave të këshilltarëve.
  “Unë si kryetar I këshillit kërkova që këta kërkesa të këshilltarëve të adresohen tek ndërmarrja dhe të sheh
  mundësinë reale që të inkorporohen edhe ata linja të reja. Por do të presim që administrata e ndërmarrjes të
  jep përgjigje se si do veprohet më tej në lidhje me këta kërkesa” tha Besar Durmishi, kryetar I këshillit të
  komunës së Tetovës.
  Në rend dite të seancës së gjashtë të komunës së Tetovës ishin raportet financiare
  për punë të Ndërmarrjes Publike Tetova Transport.TV KOHA
Advertisement

Lajme nga vendi

Njëmbëdhjetë persona në kontakt me të punësuaren e hospitalizuar në Klinikën infektive nën mbikëqyrje 14-të ditore

Published

on

Njëmbëdhjetë persona në kontakt me një të punësuare të shtruar në Klinikën infektive janë nën mbikëqyrje 14-të ditore, pasi ajo është diagnostikuar me ethe hemorragjike krimea kongo, informoi sot Renata Mlladenovska, drejtore e Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor (ISHSSH).

“Pas marrjes së informacionit nga Instituti për Shëndet Publik, të njëjtën ditë, pra më 5 gusht, ekip i epidemiologëve nga Qendra për Shëndet Publik – Shkup, ka kryer kontroll epidemiologjik, janë bërë anketa dhe kontakte. Informacioni është ndarë dhe me ISHSSH-në dhe si institucion lëshuam edhe 11 zgjidhje, ato janë kontakte të tashmë pacientes së shtruar e cila është edhe e punësuar në Klinikën infektive. Ato 11 kontakte do të jenë nën mbikëqyrje shëndetësore 14-ditore”, tha Mlladenovska.

Ajo sqaroi se çfarë nënkupton mbikëqyrja shëndetësore.

“Pacientja, përkatësisht kontaktet do të duhet të paraqiten dhe të jenë në kontakt të vazhdueshëm me epidemiologun kujdestar nga Qendra për Shëndet Publik – Shkup, nuk është izolim klasik, megjithatë nuk duhet të kenë kontakt me të tjerët – nëse është familja e ngushtë, thjesht të durojnë këto 14 ditë që të mos përhapet ky infeksion dhe shpresoj që ky të jetë rasti i fundit. Sa u përket 29 kontakteve të mëparshme, nga ato 29 kontakte, një është konfirmuar si rast, kemi mbikëqyrje shëndetësore, vendime të marra për 40 persona”, ka thënë Mlladenovska.

E pyetur nëse këta 11 kontakte janë të gjithë nga Klinika infektive apo familja, ajo sqaroi se nga këta 11, dhjetë persona janë nga familja e ngushtë e pacientes dhe një kontakt është e një kolege të saj poashtu nga Klinika infektive.

Advertisement

Më herët, kryetari i Komisionit për Sëmundje Infektive, Zllate Mehmedoviq, tha për MIA-n se Komisioni absolutisht qëndron prapa asaj që është bërë nga Instituti i Shëndetit Publik, masat e ndërmarra dhe rekomandimet që jepen.

Nga ajo që kanë parë, shtoi ai, rasti i parë është rast i infektimit të drejtpërdrejtë, ndërsa i dyti me gjasë është gjatë transmetimit përmes gjakut të kontaminuar.

Në rastin e parë të infeksionit të drejtpërdrejtë ndërroi jetë një paciente 27-vjeçare, pas infektimit nga pickimi i rriqrës.

Continue Reading

Lajme nga vendi

Dogana e Maqedonisë ka konfiskuar fletobligacione në vlerë 92 milionë dollarë nga një shtetas i Turqisë

Published

on

Drejtori i Doganave, Stefan Bogoev në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp njoftoi se Doganat e Maqedonisë së Veriut kanë konfiskuar fletobligacione në vlerë të 92 milionë dollarëve, shkruan TV21. Bogoev tha se janë konfiskuar 184 fletobligacione me vlerë të veçantë nominale prej 500 mijë dollarëve.

“Obligacionet janë gjetur tek një udhëtar, shtetas i Turqisë, i cili ka ardhur me fluturim të rregullt nga Stambolli dhe është përcaktuar për të kaluar në të ashtuquajturin “kanal i gjelbër”, respektivisht se nuk ka mall për të deklaruar, ndërsa gjatë kontrollit me skaner dhe kontrollit shtesë të detajuar, tek i njëjti janë gjetur në 4 dosje brenda një çante të zezë”, tha mes tjerash Bogoev duke shtuar se personi në fjalë është dënuar nga gjykata e vendit, ndërsa fletobligacionet i janë dorëzuar Agjencisë për Menaxhim me Pronë të Konfiskuar.

Continue Reading

Lajme nga vendi

100 ushtarë nesër nisen për në Slloveni, janë kërkuar mjete materiale dhe teknike

Published

on

Nesër në mëngjes ushtarët maqedonas duhet të nisen për në Slloveni, ku do të ndihmojnë në përballimin e përmbytjeve katastrofike. Këtë e theksoi sot ministrja e Mbrojtjes, Slavjanka Petrovska, duke theksuar se nuk ka pasur vonesa në ndihmën e ofruar.

Që në momentin e parë kur ndodhi aksidenti, e gjithë maja e shtetit kontaktoi autoritetet atje dhe ne i dhamë mbështetjen tonë vetëmohuese. Nga ata na thanë se sapo të bëjnë analizat do të dorëzohen kërkesat dhe kanë mbërritur dje. Për këtë kemi reaguar menjëherë dhe sot në seancën e Qeverisë do të marrim vendim që të dërgohen 100 ushtarë nga përbërje të ndryshme, të cilët do t’u përgjigjen nevojave të ushtrisë dhe shtetit slloven, tha Petrovska.

Ministri sqaroi se ushtarët tanë tashmë janë gati. Në kërkesë thuhet se kërkohen 200 ushtarë.

Sipas saj, janë kërkuar mjete të tjera materialo-teknike të cilat nuk jemi në gjendje t’i dorëzojmë.

Presidenti Stevo Pendarovski dje në bisedë me presidenten sllovene Natasha Pirc-Musar shprehu keqardhje dhe keqardhje për Slloveninë dhe gjithë banorët e saj për humbjet dhe dëmet e pësuara nga vërshimet, të cilat ishin të përmasave të mëdha, dhe shprehu gatishmërinë për të ndihmuar.

Advertisement
Continue Reading

Më të lexuarat